Míša Lorencová – 3. ve Vyšším Brodě!

V neděli 6.11.2016 se Míša Lorencová zúčastnila mezinárodního turnaje v rapid šachu ve Vyšším Brodě. Hrála v kategorii dospělých, kde bojovalo 22 hráčů. Zároveň se zde hrál turnaj mládeže se 14 účastníky.


Kvůli technickým problémům se začalo o půl hodiny později, takže v půl jedenácté se odstartovalo první kolo, v němž Míša dostala nejníže nasazeného Rostislava Voldřicha, kterému dala ve 13.tahu mat.
V dalším kole už na ní čekal o něco těžší soupeř – Petr Hostaša. Sice to byl tvrdý boj, ale díky aktivnějšímu králi v koncovce Míša uhrála cenný bod.
Ani ve 3. kole se kvalita soupeře nesnížila. Za černé proti Míše nastoupil Vladimír Bosák. Opět se partie rozhodla až v koncovce, kde ve vyrovnané pozici udělal soupeř rozhodující chybu, dostatečně neuhlídal volného pěšce a partii prohrál.
Protože měla Míša plný počet bodů, dostala ve 4. kole druhého nasazeného Roberta Ganglbergera z Rakouska.

02 Ganglberger Robert-Míša-u

Partie se zase dostala až do koncovky, kde rakouský soupeř využil lepší pozici s pěšcem více a celkem jednoduše vyhrál.
Po vynikajícím obědě čekal Míšu další silný soupeř-Ladislav Kukačka, který bílými začal agresivně útočit, naštěstí nevyužil všechny nejlepší možnosti a dostal se do mírně horší pozice, v níž mu vypršel čas.
Díky bodům z předchozích partií se Míša dostala opět na první šachovnici proti prvnímu nasazenému Štěpánovi Papáčkovi. Partie opět dospěla do koncovky s pěšcem navrh pro mezinárodního mistra z Třeboně, ve které se bílý král slabší strany chybně vydal proti dvěma věžím a podlehl matu na okraji šachovnice.
Vzhledem k tomu, že dva Míšini potenciální soupeři konečného pořadí hráli proti favoritům, předpokládali jsme, že pokud českobudějovická hráčka vyhraje poslední kolo (nejspíš by stačila i remíza) proti Tomáši Dufkovi z Třeboně, bude v celkovém pořadí třetí. Partie byla celou dobu vyrovnaná. Míša si zachovala maximální koncentraci, protože věděla o co hraje, a vyhrála na čas.
Po skončení partie se objevily slzy štěstí, až si někteří přihlížející mysleli, že Míša prohrála.
Vyhlášení bylo tradičně velmi štědré a každý zúčastněný dostal nějakou odměnu.

Vyšší Brod 018-u
Konečné pořadí:
1. Robert Ganglberger (Rakousko), 2. Štěpán Papáček (Jiskra Třeboň,  3. Michaela Lorencová (ŠA VŠTE).
Velmi děkujeme pořadatelům za krásný turnaj!

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 8.11.2016 18:58 | Shlédnuto: 1 231 x
Zpět nahoru