QCC Open

Ve dech 25.2.- 4.3.2017 se v Č. Budějovicích hrál turnaj v šachu QCC open, kterého se zúčastnili i dva naši hráči – Honza Bauer a Matyáš Hosnedl. Turnaj se hrál ve všední dny odpoledne,takže pro děti, které chodily do školy a ještě třeba dojížděly (případ Matyáše) to bylo docela náročné po psychické i fyzické stránce. Přesto se naši hráči v poli 26 startujících neztratili. Matyáš byl nasazen s číslem 9, Honza s č. 18.

IMG_8714
K vidění byly zajímavé partie, když Matyáš v 2. kole proti hráči,nasazenému s č.1, který turnaj vyhrál, odmítl nabídku remízy, protože chtěl vyhrát. Sice nakonec prohrál, ale za bojovnost zaslouží velkou pochvalu. Oba naši borci se střetli v posledním kole,ale kdo čekal, že partie skončí přátelskou remízou po několika tazích, byl velmi zklamán. Tvrdě se hrálo až do samotného konce, z počátku stál lépe Honza, Matyáš získal pěšce ale v koncovce nestejných střelců Honza neudělal chybu a tak po dlouhém boji partie remízou skončila.

IMG_8715
V konečném poředí obsadil Honza s 5 body 11. místo a 3. místo ve své kategorii, Matyáš získal 4,5 b. a obsadil 13. místo. Honza za sebou nechal 7 hráčů s vyšším ratingem, před ním neskončil žádný hráč s nižším.                    O handycapu Matyáše je zmínka v úvodu, přesto sehrál pěkné partie.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 13.3.2017 10:46 | Shlédnuto: 1 534 x
Zpět nahoru