KP mládeže v blesku: 1. a 2. místo!

Memoriál škpt. parašutisty Rudolfa Hrubce pořádaný již tradičně městysem Bernartice a jeho šachisty byl i letos příležitostí k bleskové hře pro šachisty všech věkových kategorií.

Naši šachisté, Jarda Studenovský a Honza Bauer, nás reprezentovali v kategorii žáků 1.-5 . třídy ZŠ. O titul krajského přeborníka bojovali především proti jejich tradičním soupeřům Vítkovi Kotálovi (ŠO Hraničář Horní Stropnice) a Vaškovi Měřínskému (Šachklub Tábor).

Hrálo se na 2×10 min bez přídavku systémem dvakrát každý s každým. A jak bylo možné již na začátku očekávat, boj to byl velmi vyrovnaný a o konečném pořadí se rozhodovalo až v poslední partii. K té se sesedli Vítek s Vaškem a Jarda

IMG_1220u

s Honzou. Mírnými favority byli Vítek a Honza, kteří své soupeře v předchozí vzájemné partii porazili. Zatímco se však Vítek s Vaškem pustili do lítého boje, naši borci taktizovali. Pomalými tahy vyčkávali výsledku druhého utkání.    A když ho Vítek s Vaškem ukončili remízou, neváhali se na ní dohodnout také. Honzovi tak remíza v posledním kole zajistila vítězství v kategorii žáků 1. – 5. tříd a Jardovi hned za ním druhé místo. Vašek skončil třetí.    A Vítek, který je už šesťák, je přeborníkem našeho kraje v kategorii 6. – 9. tříd.

IMG_1235u

A pro Vás, kteří jste se letos nezúčastnili: hráči kvalitní, organizace výborná, atmosféra rodinná, hrací místnost klidná a prostorná, v areálu restaurace a hřiště na fotbálek. Navíc, výborné domácí koláčky pro všechny přítomné. Co více už si šachista může přát?

IMG_1246u

Výsledky turnaje dospělých naleznete zde:
http://chess-results.com/tnr288995.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES&wi=821.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 29.6.2017 12:09 | Shlédnuto: 1 143 x
Zpět nahoru