Spolupráce ŠA VŠTE – Hraničář H. Stropnice

Na základě jednání mezi VŠTE v Č. Budějovicích a Hraničářem H. Stropnice byla k 1.7.2017 uzavřena dohoda         o vzájemné spolupráci obou šachových oddílů. Cílem spolupráce je vytvořit silný šachový oddíl, který je schopen uspět i v celorepublikových soutěžích.
Hraničář H. Stropnice v uplynulé sezoně vyhrál 1. ligu mládeže a postoupil do extraligy, nejvyšší mládežnické soutěže, což se zatím žádnému jihočeskému oddílu nepodařilo. Družstvo dospělých s výraznou účastí mladých hráčů zvítězilo rovněž v nejvyšší krajské soutěži – 1. divizi – a postoupilo do 2. celostátní ligy. Za oddíl hraje m.j. Mistr České Republiky do 16 let Matyáš Zeman. Náš oddíl se takovými úspěchy chlubit zatím nemůže, my jsme „pouze“ postoupili do 1. ligy mládeže a máme „pouze“ vicemistryni ČR do 12 let, ale jsme přesvědčeni, že když spojíme síly, výsledek se dostaví.
Spolupráce mezi našimi oddíly ale nezačíná teprve teď. Naši mladí hostovali za Hraničář v minulé sezoně v 1. lize mládeže a podíleli se na postupu do extraligy, na oplátku hráči Hraničáře hostovali v našem oddíle v 2. divizi dospělých a podíleli se na výborném výsledku našeho družstva v této soutěži.
Věříme, že naše spolupráce bude přinášet radost z výsledků všem milovníkům šachu nejen v jihočeském kraji.

František Rolinek, Hraničář Horní Stropnice
Ing. Rudolf Černík, Šachová akademie VŠTE

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 1.7.2017 12:38 | Shlédnuto: 1 112 x
Zpět nahoru