2. liga: Spartak Vlašim – ŠA VŠTE 6,5 : 3,5

V neděli 15.10.2017 vstoupilo do soutěže poslední naše družstvo, ŠA VŠTE A, které zahájilo 1. kolem ve Vlašimi utkání v „C“ skupině 2. ligy. V soutěži hraje 12 družstev, na jejichž soupiskách najdete zvučná jména (např. Plát, Jírovský, Meduna, Lechtýnský, Jansa, Havlík a další). Na takto silnou soutěž se posílilo i naše družstvo, za které hostují m.j. GM Marek Vokáč nebo WGM Eliška Richtrová. Ve skupině hrají další jihočeské týmy (Sokol Tábor s Borkovcem a Matyášem Zemanem, ŠACHklub Písek s Jansou, Havlíkem, Hausnerem a Miesbauerem). Naše družstvo jako jediné má průměrné ELO nižší než 2000 bodů, každý připsaný bod se tak bude počítat.

K utkání jsme nastoupili v sestavě Marek Vokáč, Michal Novotný, Vašek Kotál, Lukáš Mezera, Martin Novák, Dominik Rolinek, Jiří Olejníček a František Rolinek. S Vlašimí, která chce hrát o čelo, jsme sice favority nebyli, přesto se utkání vyvíjelo nadějně. Dobře vypadaly pozice stál Marek Vokáč, Michal Novotný i František Rolinek, na

IMG_9427IMG_9428

ostatních prknech jsme se dobře drželi. Dlouho to ale nevydrželo. Nejdříve František obětoval figuru, potom ale přehlédl, že soupeř sebere věž se šachem a byl konec. Obětoval i Michal, ale asi to nebylo příliš korektní a když se

IMG_9426IMG_9429

soupeř ubránil, uplatnil materiál k vítězství. Zajímavou partii sehrál Martin, ale chyby umožnily soupeři rozhodnout. Dominika soupeř zatlačil do hluboké defenzívy a nenechal se připravit o bod, podobně dopadl Jirka. Markovi se nepodařilo prosadit výhodu a partie skončila remízou, stejně tak partie Lukáše a Václava.
Konečný výsledek sice vyznívá jednoznačně 6,5 : 1,5 pro Vlašim, na druhou stranu je z čeho se poučit. Další kolo hrajeme doma 5.11.2017 proti Unichess Výletná. Přijďte se podívat!

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 27.10.2017 15:22 | Shlédnuto: 1 127 x
Zpět nahoru