2. divize: ŠA VŠTE C – ŠA VŠTE B 3,5 : 4,5

V sobotu 4.11.2017 se v 2. kole 2. divize střetla ve vzájemném utkání obě družstva ŠA VŠTE, hrající v této soutěži.
Kapitáni obou družstev se dohodli, že do utkání postaví pokud možno jen mládež, což se s jednou výjimkou u domácích podařilo. A tak do utkání nastoupila družstva v těchto sestavách:
„C“: Radek Lomský, Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Petr Šťastný, Honza Bauer, Míša Lorencová, Jarda Studenovský, Odra Hejda
„B“: Martin Novák, Dominik Rolinek, Vojta Bauer, Lucka Rolinková, Martina Šťastná, Jakub Šimon Šimůnek, Tadeáš Janeček a Adélka Rolinková.

001u020u
Pokud někdo očekával, že domácí „budějovické“ C-družstvo odevzdá hostujícímu „stropnickému“ B-družstvu body bez boje, byl vedle jak ta jedle.
Na všech deskách se pod dohledem našeho nejlepšího hráče

005u

urputně bojovalo, nerozhodně skončila pouze jedna partie a některé výsledky nebyly bez překvapení.
V relativním klidu skončila jen partie Radka s Martinem nerozhodným výsledkem.
Matyáš využil chybičky Dominika, získal pěšce a koncovku vyhrál. Manvel přehrál Vojtu, Petr udělal hned v zahájení chybu a Lucka nezaváhala a vyhrála, Honza nachytal Martinu na švestkách a ta dostala jednotahový mat. Míša prohrála s velmi dobře hrajícím Jakubem a když Jarda odmítl sebrat nabízenou figuru, prohrál s Tadeášem. Jako na houpačce probíhala partie nejmladších, kde Ondra nakonec prohrál s Adélkou. Ta při rozboru s Michalem Novotným Michala upozornila, že hrát na obou křídlech je dnes moderní a že nebude přece dělat tahy, které jsou sice dobré, ale nelíbí se jí.
Konečný výsledek byl těsný: ŠA VŠTE C – ŠA VŠTE B 3,5 : 4,5.

Všechny foto od p. Hosnedlové najdete na

http://chessvstecbrajce.idnes.cz/20171104_2D_3kolo

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 12.11.2017 4:39 | Shlédnuto: 763 x
Zpět nahoru