2. divize – 3. kolo: Vítězství a remíza

V sobotu 11.11.2017 pokračovala 3. kolem 2. divize, kde v základní skupině „B“, která má 8 družstev, bojují dvě družstva ŠA VŠTE. Družstvo B nastoupilo doma proti silnému celku QCC Č. Budějovice, družstvo C zajíždělo do Kaplice k boji se zdejším Spartakem. Připomínáme, že první 4 družstva postoupí do finálové skupiny, zbývající budou bojovat o záchranu.

Družstvo ŠA VŠTE B nastoupilo v sestavě Michal Novotný, Martin Novák, Dominik Rolinek, Filip Steinbauer, Vašek Bauer, Lucka Rolinková, Jakub Šimon Šimůnek a Tadeáš Janeček.

vste-qcc

Jako první dohrál Dominik, který krásně přehrál svého soupeře a vnesl do našich řad klid a optimismus – 1 : 0.
Trochu jsme měli obavy na poslední šachovnici, kde Tadeáš hrál s věží a střelcem proti dámě. Tu však „záhadným“ způsobem získal a zaknihovali jsme druhý bod 2 : 0.

Další partie jsme postupně remizovali.
Lucka asi jasná remíza – 2,5 : 0,5.
Filip ve věžovce spíše tahal za kratší konec, ale remízu uhájil – 3 : 1.
Kuba v zajímavé partii sice našel v zahájení nejlepší pokračování, ale pak oba hráči pokračovali, že jsem tomu sám moc nerozuměl 🙂 Partie dvou kamarádů asi spravedlivě skončila remízou – 3,5 : 1,5.

Vašek svoji partii neudržel – 3,5 : 2,5, a tak dohrávaly dvě první šachovnice.
Martin, vědom si zápasového stavu zápasu, nabídl remízu. Soupeř asi přijmout měl, ale odmítl a nakonec spadl na čas, nutno říct, že už ve velmi ohrožené pozici – 4,5 : 2,5.
Jako poslední dohrála moje maličkost, když můj soupeř nevyužil všech možností, které se nabízely – 5,5 : 2,5.
(k zápasu VSTE-QCC poznámky: Novotný)

———————————————————–

Družstvo ŠA VŠTE C nastoupilo v sestavě Josef Novák,Martin Hejda, Radek Lomský, Jonáš Havelka,Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Honza Bauer a Zdeněk Lorenc.

vste-kaplice

Po 40 min hry testuje Martin soupeře nabídkou remízy, ten ale odmítá. Možná i proto, že na šachovnicích to pro nás proti silnému soupeři vypadá docela dobře.

IMG_9433IMG_9435
První bod připisuje po 1:45 Zdeněk, který využil chyby soupeře v zahájení a nedal mu šanci 0 : 1.
V té době kazí Manvel pěknou pozici, Josef ztrácí pěšce a jeho pozice rovněž nevypadá nejlépe. Martin aby neztratil pěšce rezignuje na rošádu a  ani jeho pozice nevypadá příliš nadějně. Jonáš hraje věren jeho stylu velmi ostře.
Matyáš hrál černými sicilskou a po přechodu do střední hry a výměnách vznikla zajímavá pozice, kde se mi více líbila pozice Matyáše. Po přechodu do věžové koncovky měl Matyáš volného pěšce, ale odříznutého krále. V těžké koncovce se nakonec soupeři dohodli ne remíze – 0,5 : 1,5.
Honza ve střední hře přišel o pěšce, ale aktivní hrou ho získal zpět. Ve věžové koncovce se soupeři zaměřili na vzájemné braní pěšců a tak partie skončila rovněž remízou – 1 : 2.
Manvel při opačných rošádách pěkně útočil, obětoval figuru, kterou získal zpět. Při pokračování útoku nepokračoval přesně a soupeř se nejen ubránil, ale získal materiál, který mu stačil k výhře – srovnáno 2 : 2.
Jonáš korunoval svou hru, kde obětoval věž, útokem, zakončeným matem – vedeme 2 : 3.
Josefovi se podařilo hru zkomplikovat do té míry, že soupeř chyboval, Josef získal figuru a soupeř zakrátko vzdal – 2 : 4, už neprohrajeme.
Martin se po špatném začátku snažil pozici komplikovat, nechal si ale zavřít věž, o kterou po výměně dam zakrátko přišel – po 3 hod hry 3 : 4.
Radek přišel krátce po zahájení o pěšce, pod tlakem soupeře musel dát ještě kvalitu, ale ze špatné pozice se nedostal, prohrál a stanovil konečný výsledek na 4 : 4.
V některých partiích stálo při nás štěstí, v některých stálo při soupeři, takže nakonec spokojenost s výsledkem.

Po 3. kole je ŠA VŠTE B bez ztráty na 1. místě tabulky, ŠA VŠTE C je na 5. místě.

tabulka3divize

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 23.11.2017 12:45 | Shlédnuto: 818 x
Zpět nahoru