3. divize – neúplné 5. a 6. kolo

3. divize měla na pořadu 5. a 6. kolo.


5. kolo se hrálo 20.1.2018 a ze tří našich družstev hrálo pouze „E“ družstvo, které zajíždělo do Kaplice k utkání se Spartakem C. Vzhledem k tomu, že ve stejném termínu se hrály mládežnické soutěže, družstvo „F“, jehož hráči hráli v těchto soutěžích, požádalo o odložení zápasu s družstvem „D“.
Naše „E“ družstvo odjíždělo do Kaplice bez prvních tří hráčů základní sestavy. Nastoupilo v sestavě             Pavel Rousek – Petr Šmelhaus – Jaroslav Studenovský st. – Štěpán Nechvátal – Eva Nechvátalová. Jistě zajímavá je skutečnost, že žádný hráč nemá ELO, přesto družstvo prohrálo přijatelným poměrem:               Spartak Kaplice C – ŠA VŠTE E 3,5 : 1,5, když bodovali ti méně mladí: vyhrál Jaroslav a remizoval Pavel. Ti více mladí sice prohráli, ale vzhledem k jejich věku – roky narození 2007, 2008 a 2010 – to moc nevadí. Až získají více zkušeností….

6. kolo se hrálo 27.1.2018 a opět hrálo jen jedno naše družstvo – „F“ se utkalo s Royalem B. Nemoci doslova rozprášily naše družstva „D“ a „E“, která měla hrát spolu, ale zápas musel být odložen.

DSCN1119DSCN1118
Zato družstvu „F“ se podařilo proti soupeři, bojujícímu o postup do vyšší soutěže, nastoupit v nejsilnější sestavě: Lucka Rolinková – Martina Šťastná – Míša Lorencová – Adélka Rolinková – Tadeáš Janeček, přesto měl soupeř v průměru o cca 350 bodů vyšší ELO! Začátek se družstvu moc nepovedl, když poměrně hladce prohráli Tadeáš a Adélka. Na dalších šachovnicích se bojovalo urputně a když Lucka i Martina vyhrály, skončil zápas Royal ČB B – ŠA VŠTE F 3 : 2.

Po 6. kole jsou naše družstva seřazena na 6.-8. místě v pořadí „F“, „D“, „E“, mají však o dva zápasy méně.
Příští kolo se v sobotu 10.2.2018, družstvo „D“ zajíždí do Kaplice k zápasu se Spartakem C, družstva „E“ a „F“ hrají doma proti dvěma zatím nejúspěšnějším týmům: „E“ proti Royalu ČB B, „F“ proti Slávii ČB. Začátek v 10:10 na VŠTE.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 6.2.2018 13:11 | Shlédnuto: 898 x
Zpět nahoru