2. liga – 2x nerozhodně

v 6. kole 2. ligy hostila 14.1.2018 ŠA VŠTE v důležitém zápas v boji o udržení Spartu Kutná Hora. Tentokrát se podařilo postavit téměř základní sestavu: Marek Vokáč – Eliška Richtrová – Michal Novotný – Štěpán Papáček – Vašek Kotál – Martin Novák – Dominik Rolinek – František Rolinek.

DSC_4423DSC_4427
Zápas jsme měli vcelku pod kontrolou. Marek, Michal a Štěpán spolehlivou hrou zajistili tři body. Výbornou partii sehrál Martin, soupeř ale našel zajímavou obranu, kde Martin v komplikované pozici nenašel nejlepší pokračování které by vedlo k výhře a tak partie skončila nerozhodně. Nerozhodně hrál i Dominik, a když se tentokrát partie nepovedly Elišce, Vaškovi ani Františkovi, skončil zápas ŠA VŠTE – Sparta Kutná Hora 4 : 4. Dělbu bodů vedeme v tomto případě jako ztrátu.

K utkání 7. kola cestovala ŠA VŠTE v neděli 28.1.2018 do Prahy, kde se střetla s TJ Pankrác. K utkání s vedoucím týmem 2.ligy jsme odjížděli bez třech hráčů základní sestavy, s dvěma mladými hráči, kteří jsou na soupisce až na 15., resp.18. místě, takže jsme si o výsledku nedělali velké iluze. Ale také jsme do Prahy nejeli na výlet. Nastoupili jsme k utkání v sestavě Marek Vokáč – Michal Novotný – Václav Kotál – Martin Novák – Dominik Rolinek – Jirka Olejníček – Matyáš Hosnedl – Lucka Rolinková a mohlo se začít.

IMG_9630IMG_9631
Dlouho se nic nedělo – první partie skončila až za 3 hod, když remizoval Marek. V té době nevypadala dobře partie Jirky, Michal stál lépe, Vašek stál vyrovnaně, Martin měl pěšce více, Dominik, Matyáš i Lucka stáli výborně.
Po 3,5 hod. hry skončily hned 4 partie: Jirka prohrál a Martin remizoval, stav byl 2 : 1 pro domácí.
Lucka srdnatě otevřela centrum, to ale bylo něco pro mnohem zkušenějšího soupeře – po chybičce jsme prohrávali 3 : 1. Vzápětí vyhrál Václav a snížil na 3 : 2. Matyáš odmítl remis, předčasně sebral „otráveného“ pěšce a rychle prohrál – 4 : 2. Po 4,5 hod vyhrál Michal a o osudu utkání rozhodoval Dominik. Ten velice trpělivě stupňoval výhodu, vyhnul se všem léčkám nastražených soupeřem, po téměř 5 hod hry vyhrál

IMG_9632

a stanovil konečný výsledek TJ Pankrác Praha – ŠA VŠTE 4 : 4. Překvapivý, ale určitě zasloužený bod!

Po 7. kole je ŠA VŠTE se šesti body na 10. místě tabulky. 8. kolo 2. ligy sehraje ŠA VŠTE v neděli 11.2.2018 ve své klubovně na VŠTE proti v současné době 3. celku tabulky Dukle Praha, začátek utkání v 10:00 hod.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 7.2.2018 10:14 | Shlédnuto: 935 x
Zpět nahoru