Olympiáda dětí a mládeže

Ve dnech 29.1-1.2.2018 se v Pardubickém kraji konaly Zimní olympijské hry mládeže, kde soutěžily družstva krajů ČR. Jedním ze sportů byly i šachy, které se hrály v Litomyšli, kam se šachisté po slavnostním zahájení na Zimním stadionu v Pardubicích přesunuli.

DSC_4614

Každý kraj vyslal do soutěže 4 členné družstvo, složené ze staršího chlapce, mladšího chlapce, nejmladšího chlapce a dívky. Z naší Šachové akademie dostali příležitost reprezentovat kraj vedoucí družstva Michal Novotný a dva hráči: Míša Lorencová a Jakub Šimon Šimůnek (nejmladší chlapec). Jihočeský hraj dále reprezentoval Jakub Stinka (starší) a David Hák (mladší chlapec). Každá kategorie hrála samostatný turnaj na 7 kol švýcarem s tempem 45 min + 30 s na tah.

DSC_4652
Výborného výsledku dosáhla Míša, která v posledním kole bojovala o medaily, ale chyba v pěšcové koncovce vedla k prohře a se 4,5 body skončila na přesto krásném 4. místě.
Jakubovi se v posledním kole, kdy bojoval rovněž o medaily, také nedařilo. Nevyužil šanci v pro změnu věžové koncovce, prohrál a se ziskem 3,5 bodu skončil na 8. místě.
Jakub Stinka získal 4 body a skončil 7., David Hák získal 2 body a skončil 13.
Družstvo Jč. kraje skončilo v šachu na 11. místě, po započítání výsledků ze všech sportů celkově na 8. místě.

Účast na Olympiádě byla pro všechny velkým zážitkem.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 8.2.2018 11:31 | Shlédnuto: 881 x
Zpět nahoru