3. divize: Posvícení pro soupeře

3. divize – střed měla 10.2.2018 na pořadu 7. kolo. Do bojů zasáhla všechna naše družstva, když se utkala se soupeři z prvních míst tabulky.

ŠA VŠTE D jelo do Kaplice k utkání se Spartakem Kaplice C. O naší sestavě rozhodoval virus, takže jsem dostal důvěru i já a sestava vypadala takto: Jakub Šimon Šimůnek – Jarda Studenovský – Jáchym Bauer – Marek Garabik – Rudolf Černík.
Začátky partií spoluhráčů jsem sledoval jen v rychlosti, protože jsem také hrál. Ale můj soupeř byl na mne hodný a když mne nehodlal trápit, mohl jsem se ostatním partiím věnovat. Jakub sehrál zahájení, které se mi moc nelíbilo, Jarda hrál spolehlivě, Jáchym byl na soupeře hodný jako ten můj na mne a rozdával figurky. Marek dal hned v zahájení pěšce a tak to moc dobře nevypadalo. Když jsem já vyhrál a Jáša prohrál, bylo to 1 : 1. Jakub obětoval figuru za dva pěšce a snažil se pozici komplikovat. Jarda svou pozici pomalu vylepšoval. Když se Marek rozhodl nad partií se zamyslet, zamířil pozornost na krále soupeře, který se zapomněl v centru, získal pěšce zpět, jednoho navrch a jeho pozice vypadala velmi dobře. Když se i Jarda po otevření centra dostal do vyhrané pozice, vypadalo to, že si z Kaplice odvezeme nejméně jeden bod.
Po dvou hodinách hry se Marek vrhl za vidinou zisku dalších pěšců, ale nedbá hrozeb soupeře, který ničí pěknou pěšcovou strukturu Marka. Když ještě přehlédl taktický obrat, po kterém mohl získat figuru a snažit se zachránit remis, je dílo dokonáno a Marek partii ztrácí. Jarda vítězí, stav je 2 : 2 a rozhodnutí je na 1. šachovnici.

IMG_9668

Jakub se sice snažil soupeře někde překvapit, ten se ale nedal. Odmítl nabídku remízy, výměnami pozici postupně zjednodušoval a nakonec vyhrál.
Spartak Kaplice C – ŠA VŠTE D 3 : 2.

ŠA VŠTE E hostila Royal Č. BUdějovice B, který bojuje o postup do 2. divize.
Družstvo mělo také problémy se sestavou, nakonec nastoupilo v téměř základní sestavě Dan Pražák – Ondra Hejda – Martin Hejda – Pavel Rousek – Jarda Studenovský st.
Martin to dal brzy za remis a rychle dopravil Ondru s horečkou do postele.Na ostatních prknech se urputně bojovalo.
Dan se dlouho držel, ale nakonec prohrál se soupeřem, který má o téměř 600 bodů vyšší ELO. Pavel s Jardou jsou s ratingem 0 dvě vycházející hvězdy. Pavel hrál naprosto vyrovnanou partii a prohrál se soupeřem s ELO 1730 až po poziční chybě, způsobené malou zkušeností. Jarda hrál rovněž dobře a soupeřku s ELO více jak 1500 jasně přehrál a vyhrál – ŠA VŠTE E – Royal ČB B 1,5 : 3,5.

ŠA VŠTE F hostila dalšího aspiranta na postup Slávii Č. Budějovice.
I tady mělo družstvo problém se sestavou, takže dostal důvěru nastoupit kapitán: Lucka Rolinková – Míša Lorencová – Adélka Rolinková – František Rolinek – Bětka Garabiková. Děvčata bojovaly jako lvice, Lucka, Míša i Bětka prohrály, ale o velké překvapení se postarala Adélka, která dokázala se soupeřem s ratingem o skoro 600 bodů vyšším remizovat.
Jako poslední dohrál František, který dal lepší pozici za remis a upravil stav na přijatelné
ŠA VŠTE F – Slávia ČB 1 : 4.

Další kolo 3. divize se bude hrát hrát až v březnu, kdy 17.3.2018 bude ŠA VŠTE E hrát na Slávii ČB, ŠE VŠTE F pojede do Kaplice k utkání se Spartakem B a ŠA VŠTE D bude mít volno. Do té doby budou sehrány odložené zápasy ŠA VŠTE F – ŠA VŠTE D a ŠA VŠTE D – ŠA VŠTE E.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 13.2.2018 13:26 | Shlédnuto: 782 x
Zpět nahoru