2. divize – Obě družstva ŠA VŠTE vyhrála

V 2. divizi pokračovaly 17.2.2018 obě soutěže 5. kolem – finálová skupina o postup a skupina o udržení v soutěži. Ve finálové skupině nás reprezentuje ŠA VŠTE B, ve skupině o udržení bojuje ŠA VŠTE C.

ŠA VŠTE B jela do Soběslavi k utkání s místním Spartakem v sestavě Michal Novotný, Martin Novák, Dominik Rolinek, Václav Bauer, Vojta Bauer, Lucka Rolinková, Martina Šťastná a Jakub Šimon Šimůnek.
IMG_9677IMG_9674
V utkání se děly zajímavé věci. Lucka v zahájení obětovala pěšce za útok, v kterém ve stylu starých mistrů obětovala dámu. Soupeř se bránil přesně, v okamžiku kdy mu přestaly hrozit maty neviděl vyhrávající tah a Lucka partii zremizovala věčným šachem. Pěkná partie. Martina v zahájení získala pěšce, začala hrát ale málo důrazně, soupeř postavil figury na lepší pole a podařilo se mu figuru získat a stál lépe. Martina měla štěstí – soupeř potřeboval odejít, nabídl remis a Martina s úlevou přijala. Dominik a Martin s přehledem vyhráli a vedli jsme 1 : 3. Václav se dostal do silné časové tísně, hrál na minutě, pod matem obětoval střelce, soupeř se toho lekl a po chvíli dává partii za remis. Jakub svého soupeře nemilosrdně trápí, po 3,5 hodinách hry je totálně vyhraný, v poklidu se prochází po místnosti když náhle soupeř reklamuje překročení času. Po kontrole je zřejmé, že Jakub nemá dostatečný počet tahů a důvod, proč tomu tak je  – Jakub udělal při zápisu několik chyb, opravil je tak, že chybné tahy přeškrtal a v zápisu pokračoval na dalších řádcích. Skončilo to slzičkami, ale také snad poučením, že zápis je třeba vést řádně. Michal dovedl svou partii k vítězství a to byl rozhodující bod. Vojta dal svou partii za remis a upravil stav Spartak Soběslav – ŠA VŠTE 5 : 3.
ŠA VŠTE B zůstává na 1. místě, příští kolo sehraje 24.3.2018 s SK Sezimovo Ústí v klubovně VŠTE na Okružní.

ŠA VŠTE C hrála doma se Slovanem Jindřichův Hradec v sestavě Josef Novák, Martin Hejda, Radek Lomský, Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Petr Šťastný, Míša Lorencová a Dan Pražák. K utkání moc informací nemáme, vyhráli Matyáš, Míša a Dan, půlkou přispěli Martin, Manvel a Petr. Rozhodující je fakt, že proti favotitu se naše družstvo překonalo a možná trochu překvapivě vyhrálo – ŠA VŠTE C – Slovan J. Hradec 4,5 : 3,5!
ŠA VŠTE C je po 5. kole na 6. místě, další utkání sehraje s ŠK v Týně nad Vltavou.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 12.3.2018 19:56 | Shlédnuto: 1 047 x
Zpět nahoru