1. liga mládeže: ŠA VŠTE A – 3 vítězství

Soutěže družstev zahájila 1.liga mládeže. Obě naše družstva hrají ve skupině B. První 3 kola se ve dnech 6.-7.10.2018 odehrála formou soustředění na jednom místě, v našem případě 4 týmy hostilo QCC Č. Budějovice, takže jsme hráli „doma“. Čtveřici týmů kromě našich dvou družstev a domácího QCC doplnil ŠACHklub Tábor.
V 1.kole v sobotu dopoledne svedl los dohromady náš A-tým proti ŠACHklubu a B-tým proti QCC.

A-tým nastoupil v sestavě Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Vašek Bauer, Vítek Kotál, Jakub Šimon Šimůnek a Jarda Studenovský. Utkání se vyvíjelo pro nás dobře, když brzy vyhrál Jarda. Závěr byl ale dramatický. Dobře rozehranou partii pokazil Jakub a zachraňoval remis, v ještě lépe rozehrané partii Matyáš v koncovce, kdy soupeř byl v těžké časové tísni, chyboval a prohrál. Když ale vyhrál Vítek a Vašek s Manvelem remizovali, mohli jsme si oddechnot a zapsat výhru, i když nejtěsnějším poměrem: ŠA VŠTE A – ŠACHklub Tábor 3,5 : 2,5.

B-Girls-tým nastoupil proti vysoce favorizované QCC v sestavě Martina Šťastná, Lucka Rolinková, Míša Lorencová, Adélka Rolinková, Vicky Cinková a Bětka Garabiková. Prohra 2 : 4 byla docela přijatelná, naše body zajistila Martina a Adélka.

V 2. kole v sobotu odpoledne nastoupil náš A-tým proti QCC a určitě nebyl favoritem. Když se ale podařilo ve stejné sestavě jako v 1. kole udržet první dvě prkna soupeře, byl položen kvalitní základ pro konečné vítězství: QCC – ŠA VŠTE A 2,5 : 3,5. Bod za výhru zapsali Jakub a Jarda, remízou přispěli Matyáš, Manvel a Vítek.

B-tým nastoupil proti ŠACHklubu Tábor v lehce pozměněné sestavě Martina, Lucka, Adélka, Vicky, Bětka a Eva Nechvátalová. Na prvních šacovnicích se tentokrát tolik nedařilo a po remízách Lucky a Vicky jsme prohráli: ŠACHKLUB Tábor – ŠA VŠTE B 5 : 1.

3. kolo mezi našimi týmy jsme po dohodě sehráli v naší klubovně. Kdo si myslel, že to B-tým odevzdá A-týmu, se šeredně spletl. A-tým nastoupil v sestavě Matyáš, Manvel, Jakub, Dan Pražák, David Bárta a Ondra Hejda, B-tým postavil sestavu stejnou jako v sobotu dopoledne, tedy s Míšou a s Bětkou. Když Míša s Bětkou své partie vyhrály, nevypadalo to s A-týmem valně. Po výhrách Matyáše, Dana a Davida skončila partie Lucky s Manvelem nerozhodně a A-tým tak zachránil výhru: ŠA VŠTE A – ŠA VŠTE B 3,5 : 2,5. V druhém zápase porazil ŠACHklub Tábor QCC 3,5 : 2,5.

Příští dvě kola se budou hrát 8.12.2018 na VŠTE, soupeřem našich týmů budou OAZA Praha a JAWA Brodce. Přijďte se na naše hráče podívat!

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 31.10.2018 17:08 | Shlédnuto: 758 x
Zpět nahoru