1. divize – zachrání se A – družstvo v soutěži?

V 7. kole utrpěla obě naše družstva těžké ztráty. Překvapilo to zvláště u A – družstva.
ŠA VŠTE A hrála 3.2.2019 doma proti Sokolu Tábor B a nastoupilo v sestavě Dominik Rolinek, Martin Novák, Manvel Asatryan, Vojta Bauer, Vašek Bauer, Lucka Rolinková, Zdeněk Richtr a František Rolinek. Vůbec se nedařilo prvním pěti šachovnicím, které zaznamenali pět nul. Když remizovali Lucka, Zdeněk a František byl konečný výsledek ŠA VŠTE A – Sokol Tábor B 1,5 : 6,5.
ŠA VŠTE B měla nastoupit ve Strakonicích proti ČZ B. Protože v ŠA VŠTE B hraje převážně mládež a ve školách byly jarní prázdniny, souhlasil soupeř s přeložením zápasu na 23.2.2019. Nastoupili jsme v sestavě Petr Šťastný, Jakub Šimon Šimůnek, Dan Pražák, Míša Lorencová, Jarda Studenovský ml., David Bárta ml., Ruda Černík a Eva Nechvátalová. Brzy sice prohrála Eva a Ruda přijal nabízenou remízu, na ostatních prknech se ale tvrdě bojovalo. Hezky zvítězil Jakub a remizoval Dan a i když na ostatních šachovnicích jsme prohráli, když Petr měl k remíze velmi blízko, je konečný výsledek proti soupeři, který nenastoupil v nejsilnější sestavě, velmi pěkný.
ČZ Strakonice B – ŠA VŠTE B 6 : 2.

8. kolo se hrálo 17.2.2019.
ŠA VŠTE A se utkala doma s ŠK Č. Krumlov a odčinila těžkou porážku v předcházejícím kole.
Družstvo nastoupilo v sestavě Dominik Rolinek, Martin Novák, Matyáš Hosnedl, Vojta Bauer, Lucka Rolinková, Michal Novotný, Zdeněk Richtr a František Rolinek. Vyhráli Dominik, Martin, Matyáš, Vojta, Zdeněk a František, remizovali Lucka a Michal.
ŠA VŠTE A – ŠK Č. Krumlov 7 : 1.
ŠA VŠTE B jelo do Tábora k utkání se Sokolem B.
V sestavě Martina Šťastná, Petr Šťastný, Jakub Šimon Šimůnek, Dan Pražák, David Bárta, Ondra Hejda, Josef Berkovec a Jakub Berkovec naši hráči soupeři nic nedarovali a jen větší zkušenosti chyběly k mnohem lepšímu výsledku. Remizoval Petr a David, pochvalu zaslouží všichni. Loučili jsme se obligátním „počkejte za 3 roky!“
Sokol Tábor B – ŠA VŠTE B 7 : 1.

9. kolo se hrálo 3.3.2019.
ŠA VŠTE A cestovala daleko – s QCC B hrála v gymnáziu Jírovcova a nastoupila  s jednoznačným cílem uhrát body, potřebné k jistotě setrvání v soutěži v sestavě František Bostl (host), Dominik Rolinek (host, ale náš), Matyáš Hosnedl, Honza Bauer, Manvel Asatryan, Vojta Bauer, Michal Novotný a Martin Hejda. V utkání s dramatickým závěrem se nám podařilo získat bod za nerozhodný výsledek, když vyhráli František, Dominik a Matyáš, remizovali Manvel a Vojta.
QCC B – ŠA VŠTE A 4 : 4.
Naše B – družstvo hrálo doma s ŠACHklubem Písek B a nastoupilo v sestavě Martina Šťastná, Petr Šťastný, Jakub Šimon Šimůnek, Dan Pražák, Marek Garabik, Ondra Hejda, Bětka Garabiková a Vicky Cinková.
Začátek se nevyvedl Ondrovi, který rychle ztratil materiál a brzy prohrál. Zbytečně rychle hrál Marek a dopadl stejně. Nedařilo se ani Vicky, po dvou hodinách skončila stejně jako Petr a Jakub. Dobře hrál Dan, v ostré pozici figuru obětoval, pod hrozbou matu ji soupeř vrátil, Dan získal figuru, ale soupeř se zachránil opakováním tahů – remis. Krátce potom prohrála i Bětka a tak zůstala ve hře jen Martina.  Ta bojovala ještě hodinu a když v koncovce minula možnost remizovat, se silným soupeřem prohrála také.
ŠA VŠTE B – ŠACHklub Písek B 0,5 : 7,5.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 7.3.2019 10:37 | Shlédnuto: 596 x
Zpět nahoru