2. divize – začaly boje o udržení

V posledním, 7. kole základní části 2. divize – sk. B zajížděla dne 27.1.2019 ŠA VŠTE C do Kaplice k utkání se Spartakem. V utkání o moc nešlo, o naší účasti ve skupině, v které se bude rozhodovat o udržení,  bylo již rozhodnuto dříve.
K utkání jsme nastoupili v sestavě František Rolinek, Lucka Rolinková, Ruda Černík, Martin Hejda, Jaroslav Studenovský st., Adélka Rolinková, Ondra Hejda a Marek Drda. Utkání se pro nás vyvíjelo velice příznivě – krásně stojí Martin, Ondra a Marek, opticky nikdo nestojí hůř. Nejdříve Ondra dává za remis partii, ve které stojí na výhru. Potom nekorektně obětuje Marek a kazí i Martin – obě partie prohráváme. Prohrál i Jaroslav, a když vyhráli jen Lucka a František a Ruda remizovali, skončil zápas Spartak Kaplice – ŠA VŠTE C 5,5 : 2,5.
V základní skupině jsme skončili na 6. místě a do skupiny o udržení jsme vstoupili s body za dvě vítězství.

1. kolo (4. po započítávání výsledků ze základní skupiny) v boji o udržení jsme sehráli 10.2.2019 v domácím prostředí proti Spartaku Soběslav.
Nastoupili jsme v sestavě František Rolinek, Lucka Rolinková, Ruda Černík, Jaroslav Studenovský st., Tadeáš Janeček, Adélka Rolinková, Josef Berkovec a Marek Drda. Začali jsme výborně – krátce po zahájení si František se soupeřem podali ruce a tak jsem předpokládal, že došlo k rychlé remíze. Chybný předpoklad – soupeř Františka přehlédl, že ztrácí figuru a okamžitě vzdal – František vyhrál. Na zadních stolech jsme s body moc nepočítali, tak měli body dělat přední prkna. Opět chyba – na posledním stole sice Marek prohrál, ale Jaroslav, Tadeáš, Adélka a Josef remizovali. Ruda tak dlouho odmítal nabídky soupeře na remis až ve snaze vyhrát udělal chybu, prohrál a tak o všem rozhodovala Lucka. Ta v neobyčejně dramatickém závěru nad soupeřem vyhrála a zajistila zisk bodu: ŠA VŠTE C – Spartak Soběslav 4 : 4.

V 2. (5.) kole soutěže o udržení jsme jeli 24.2.2019 do Veselí n/Lužnicí k utkání s místním Traxlerem.
Sestava nedoznala velkých změn, nastoupili František Rolinek, Lucka Rolinková, Martin Hejda, Jaroslav Studenovský st., Tadeáš Janeček, Adélka Rolinková, Ondra Hejda a Marek Drda. To, co se stalo v minulém kole soupeřovi Františka, se „podařilo“ Adélce – přehlédla hned v úvodních tazích, že má napadenou figuru a v 6. tahu o ni přišla. Po překonání šoku ale hrdině bojovala dál. Dařilo se Ondrovi, na kterého soupeř vyrukoval s obětí figury za útok, nepokračoval však přesně. Ondra útok odrazit a s přehledem vyhrál. Po spolehlivé hře zvítězil i Marek a remizovali Martin a Lucka, po boji prohrála Adélka. Když v ostré pozici remizoval s prezidentem ŠSČR Janem Lamserem František, osud zápasu měl v rukách kapitán Jaroslav. Ten trpělivě pomalu ale jistě stupňoval výhodu, získanou ve střední hře  a v koncovce zvítězilTraxler Veselí n/L. – ŠA VŠTE C 3,5 : 4,5. Důležité body!

Dvě kola před koncem je ŠA VŠTE C na 4. místě se ziskem 10 bodů. Příští kolo  sehrajeme 17.3.2019 na domácí půdě s ŠK Týnem n/Vlt.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 7.3.2019 10:20 | Shlédnuto: 548 x
Zpět nahoru