3. Velká cena Jč. kraje

3. Velkou cenu Jč. kraje v rapid šachu mládeže pořádala ŠA VŠTE, když původnímu kandidátovina pořadatelství z Jindřichova Hradce se nepodařilo zajistit hrací prostory.

Po zkušenostech z minulých turnajů, hraných na VŠTE v menze, kdy bylo kritizováno prostředí v menze (ponechám bez komentáře, zda vzhledem k prostředí na turnajích konaných jinde oprávněně), jsme využili velkorysou nabídku ze strany školy a využili posluchárny pro hru jednotlivých skupin.

Vzhledem k počtu přihlášených hráčů (89) bylo provedeno rozdělení hráčů podle výkonnosti do 4 skupin A – D. Ve všech skupinách se hrálo 7 kol švýcarem, ve skupinách A – C tempem 2 x 20 min + 5s, ve sk. D 2 x 25 min na analogových hodinách bez přídavku.

Nejsilnější, skupinu A (18 hráčů), si vzal na starost Michal Novotný, který si hráče odvedl do klubovny ŠA, kde turnaj vč. losování jednotlivých kol odřídil.
Sk. B (20 hráčů) si vzal na starost Milan Durchan, hrálo se v jedné z poslucháren.
Sk. C (22 hráčů) si vzsl na starost Jaroslav Odehnal, hrálo se v další posluchárně.
Sk. D (29 hráčů, většinou neregistrovaných) měl na starosti Martin Hejda a hrálo se v prosklené místnosti vedle menzy.

Pro nás bylo zajímavé, jak si povedou hráči, které trénujeme v Trhových Svinech, na Hluboké n/Vlt. a v DDM Č. Budějovice.

Výsledky ve skupinách:

A: 1. Sebastian Steinbauer (Šachklub Tábor), hráči ŠA 8. Vicky Cinková, 10. Jakub Berkovec, 11. Marek Garagik, 12. Ondra Hejda, 13. Elizabeth Garabiková, 15. František Postl

B: 1. Vít Předota (QCC Č. Budějovice), bez hráčů ŠA

C: 1. Jareš Daniel (Šachklub Písek), 4. Jakub Fojtl (T. Sviny, 5. Jaroslav Hanuš (ŠA), 9. Eliška Fojtlová (T. Sviny), 13. Jan Vápeník (DDM).

D: 1. Borys Petr (ŠS Bechyně), 9. Robert Godány, 10. Vojtěch Průka (oba T. Sviny), 13. Marek Shivairo, 17 Nikolas Kovacs, 21 David Houska, 23 Radek Radovesnický (všichni Hluboká), 25. Alexej Beznosko (T. Sviny), 26. Vojtěch Mach (Hluboká), 28. Jan Šrámek (DDM)

Turnaj proběhl v naprosté pohodě i zásluhou všech vedoucích jednotlivých skupin Michalovi Novotnému, Milanu Durchanovi, Jaroslavu Odehnalovi a Martinovi Hejdovi. Děkujeme!

Výsledky zde

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 2.2.2020 17:47 | Shlédnuto: 542 x
Zpět nahoru