Dohrávka 7. kola v 1. divizi

Odložený zápas 7. kola Spartak Sezimovo Ústí – ŠA VŠTE vzbudil díky vzedmutým emocím domácích hráčů zbytečnou pozornost. Zápas se měl odehrát v neděli 2.2.2020 v S. Ústí a nic nenasvědčovalo tomu, že se neodehraje. Kapitán našeho družstva v předstihu obeslal hráče, ti mu potvrdili účast a všechno se zdálo být v pořádku. Až v pátek se začali hlásit hráči, že nejsou v pořádku a nemohou hrát. Nevadí, kapitán povolal náhradníky. Když se během soboty hlásili další marodi, nebylo už kam sáhnout a tak náš kapitán odpoledne telefonoval nejdříve vedoucímu soutěže a následně kapitánovi Spartaku s žádostí o odložení zápasu. Kapitán domácích souhlasil, ale následující den to schytal od vlastních hráčů. V pondělí přišel ze SÚ e-mail, zpochybňující pravé důvody naší žádosti o odložení s požadavkem předložit lékařské potvrzení o nemocech hráčů. Protože nebylo požadováno ověření notářem, ponechali jsme to bez komentáře. Zároveň domácí navrhli jako jediný možný termín pro sehrání zápasu neděli 8.3.2020. S tím jsme nechtěli souhlasit, protože v tom termínu se hraje Mistrovství ČR v Koutech nad Desnou a chybělo by nám 5 hráčů z první desítky soupisky, a tak jsme navrhli náhradní termín soutěže pro dohrání odložených zápasů dne 29.2.2020. S tím zase nesouhlasili domácí a tak celou záležitost řešila STK. Ta určila pro dohrávku termín 29.2.2020, který byl pro Spartak nepřijatelný s tím, že ten den hrát nebudou. Co si budeme povídat, prostě „šachy“, ale ne v tom pozitivním smyslu. Nakonec náš kapitán rozhodl, že nebude usilovat o dodržení termínu, určeného STK, které by mohlo v případě nenastoupení Spartaku znamenat kontumaci 0 : 8 v náš prospěch, a přistoupil na termín 8.3.2020, i když to znamenalo naše citelné oslabení. Do Kout nakonec neodjel Michal Novotný a doma zůstala i Lucie Rolinková, ta pro podezření na chřipku u sestry Adély, která zůstala rovněž doma.

Do utkání nakonac nastoupilo naše družstvo v sestavě Michal Novotný, Dominik Rolinek, Martin Novák, Manvel Asatryan, Jan Bauer, Lucie Rolinková, František Rolinek a Martin Hejda.

Po velkém boji, kdy zvítězili Michal, Dominik, Jan, Lucie, Martin H. a remizoval  Martin N., tak skončily tahanice, které vznikly pro vstřícnost a dobrou vůli kapitána domácích, když přistoupil na odložení zápasu:

Spartak Sezimovo Ústí – Šachová akademie VŠTE 2,5 : 5,5.

Po kompletním 9. kole je Šachová akademie VŠTE na krásném 5. místě.

V předposledním, 10. kole, se ŠA VŠTE střetne v domácím prostředí 22.3.2020 s vedoucím celkem 1. divize Tatranem Prachatice, soutěž zakončí posledním kolem v Táboře se ŠACHklubem.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 11.3.2020 17:05 | Shlédnuto: 443 x
Zpět nahoru