ŠA VŠTE na dvou frontách

Hráči Šachové akademie bojují na dvou významných turnajích: Daniel Pražák a Vicky Cinková na Mistrovství Evropské unie v Koutech nad Desnou, další hráči ŠA na Open Nové Hrady, který ŠA VŠTE ve spolupráci s Městem Nové Hrady a za podpory Jihočeského kraje a VŠTE pořádá.

Na MEU je odehráno již 7 kol a nás velmi těší, že Dan přes havárii v 1. kole se otřepal a sérií pěti výher se probojoval na čelo, kde má 1/2 bodový náskok. Do konce zbývají tři kola a budeme držet všechny palce, aby pokračoval ve vítězném tažení. Vicky se zatím nedaří dle jejích představ, ale ještě není konec a určitě zabojuje a připíše k současným 2 bodům nějaké další.

V krásném prostředí zrekonstruovaného hotelu Máj v Nových Hradech se hraje 1. ročník mezinárodního šachového festivalu Open Nové Hrady 2020. Záštitu nad turnajem převzal přítel šachistů starosta Nových Hradů Mgr. Vladimír Hokr a rektor VŠTE Prof. Ing. Marek Vochozka. V turnaji, který je zároveň Přeborem Jč. kraje mužů, žen, juniorů a juniorek do 20 let a juniorek do 18 let, hraje 48 hráčů a hráček, z toho 10 hráčů Šachové akademie.

IMG_1372

Po 4. kole jsou na čele bez ztráty pouze FM Michal Novotný z ŠA VŠTE a NM Bruno Steiner z Rakouska, kteří se utkají v 5. kole.

Ve čtvrtek 20.8.2020 je dopoledne na pořadu 5. kolo, odpoledne se bude hrát 28. ročník Memoriálu Františka Černíka v bleskovém šachu, který bude zároveň Open Přeborem Jč. kraje ve všech kategoriích vč. mládeže.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 19.8.2020 21:03 | Shlédnuto: 588 x
Zpět nahoru