Open Nové Hrady – zahájeno!

V pondělí odpoledne přivítal starosta Nových Hradů Mgr. Vladimír Hokr účastníky šachového turnaje Open Nové Hrady, nad kterým převzal záštitu. Vyjádřil přání pořádat turnaj každoročně, čím promluvil i z duše pořadatelů Šachová akademie VŠTE. Hraje se v krásném prostředí Muzea města Nových Hradů, Novohradska a Novohradských hor.

Open Nové Hrady se skládá ze dvou turnajů – Velké ceny VŠTE, hrané na 7 kol, a Mistrovství Jč. kraje/Memoriál Františka Černíka v bleskovém šachu. Tento  open turnaj se bude hrát ve čtvrtek 22.8.2019, stále je možné se přihlásit buď e-mailem nebo na místě.

Do Velké ceny VŠTE se přihlásilo 26 hráčů, z toho pouze jeden z Rakouska. Zřejmě je šachový festival Open Vídeň, který se hraje ve stejném termínu, zatím příliš silným konkurentem. Aby počty byly vyrovnány, poslali jsme na oplátku do Vídně Honzu Bauera, hráče z našeho oddílu. Budeme mu držet palce. Průměrnému ratingu prvních 8 nasazených hráčů chybí 1 bod do Rtg 2000.
Proč se na Open Nové Hrady nepřihlásilo více hráčů jsme zatím nezjistili, ve Vídni ale nejsou.

Po slavnostním zahájení nalosoval hlavní rozhodčí Martin Hejda 1. kolo a líté boje začaly.

IMG_0586IMG_0587

IMG_0588u

Věkový rozdíl mezi nejmladším a nejstarším účastníkem je neuvěřitelných 77 roků – tentokrát zvítězila zkušenost staršího.

Výsledky najdete zde

Propozice zde

Partie – kolo 1. – 7. zde

 

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 20.8.2019 13:08 | Shlédnuto: 729 x
Zpět nahoru