MČR MLÁDEŽE V RAPID ŠACHU – Domů vezeme BRONZ!

Dan-stupne
Daniel Pražák bere bronz!
————————-

První zářijový víkend jsme se vypravili na MČR v rapid šachu, který se tentokrát konal v Třešti. Hrací místnosti, ubytování a stravování se pořadatelům podařilo zajistit v areálu SOŠ a SOU Třešť. Vše tedy bylo pod jednou střechou, navíc jsme mohli využít i školní tělocvičnu a venkovní hřiště.

Část výpravy odjela školním mikrobusem již v pátek a chvílemi to vypadalo, že se tam z důvodu silničních uzavírek nedostaneme včas. Když jsme se ubytovali a navečeřeli, stihli jsme si venku ještě zasportovat. Kluci hráli fotbal a holky si zacvičily jógu.

Druhá část výpravy přijela až v sobotu v době snídaně. Soutěže začaly s velkým zpožděním a hned od začátku bylo jasné, že konkurence je opravdu veliká. Hrálo se na 9 kol, klasickým rapidovým tempem, tj. 20 minut + 5 s na tah, prohrával druhý nemožný tah. První 4 šachovnice každé kategorie byly přenášeny on-line.
Nastoupili jsme v této sestavě:
Evička Nechvátalová (D10), Marek Garabik (H10), Dan Pražák a Jakub Šimon Šimůnek (H12), Marťa Šťastná (D14), Matyáš Hosnedl, Josef Berkovec, Bohumil Garabik, Jakub Berkovec a Adam Nechvátal (všichni OPEN)
Skupinu doprovázel trenér Michal Novotný.
První den jsme zakončili ve všech kategoriích na předních příčkách. Dohromady jsme uhráli v 6 kolech krásných 36,5 bodu. ?
Po odehraných partiích jsme se sešli na fotbálek, pro změnu v tělocvičně, protože celý den pršelo. Obutí muži porazili smíšené družstvo bosých dětí a žen 8:4.

V neděli jsme se do růžova vyspaní pustili znovu do soupeřů za šachovnicemi. Čekala na nás 3 kola.
Souboje jsme zakončili s těmito výsledky:
Evička Nechvátalová (D10) získala 5 bodů a umístila se na 12. místě. Skvělé umístění si zajistila výborným finišem. Škoda věžovky v posledním kole se dvěma pěšci „navíc“. Škoda půlbodíku „namíň“, osmé místo by bylo ještě hezčí. ?
Marek Garabik (H10) se především v neděli držel na on-linech a do poslední chvíle bojoval o medaile. Díky nešťastné prohře v posledním kole skončil na 6. místě se 6-ti body. Tímto krásným umístěním si vyválčil přímé postupové místo na příštím Mistrovství ČR.

Dan Pražák a Jakub Šimon Šimůnek se (ve stejné kategorii H12) oba drželi po celou dobu na špici turnaje. Až na sebe v 6.kole narazili. ? Oba kluci válčili vzorně a bojovali též do posledního kola o medaile. Nakonec to dopadlo pátým místem pro Jakuba a bronzem pro Dana!!!
Oba kluci dokazují, že bez tréninku není dobrých výsledků. 🙂 Gratulujeme!!!

Martina Šťastná (D14) vstupovala do turnaje jako nasazená jednička. Obhájit toto nasazení je vždy velmi ošemetné. Bohužel se Marťa nepotkala s formou a když se k tomu ještě přidalo překročení časového limitu s pozdější vítězkou… Martina bojovala seč mohla, ale na víc jak konečné 4.místo to nestačilo.

V mistrovských kategoriích si odvážíme pěkně popořádku: třetí, čtvrté, páté, šesté a dvanácté místo! 🙂
Ještě k tomu mají Dan, Jakub a Marek přímý postup na příští ročník MČR!! Takže se máme zase na co těšit…

—————————-

Zde bych se rád podělil o fotografii, která mne osobně velmi potěšila.

Jde o snímek z on-linových šachovnic z posledních nedělních kol, kdy se bojuje o cenné kovy. (V každé kategorii byly vždy 4 šachovnice přenášeny online.)

Na fotografii vidíme v popředí Martinu, uprostřed Dana a Jakuba (zády) a vzadu na 1.šachovnici Marka (též zády).
onlinetrest
Trenérova radost, když vám všechny „ovečky“ hrají o medaile na MČR!

Evik
Evička v nejmladší dívčí kategorie též na onlinu!
—————————

V nemistrovské kategorii OPEN nás reprezentovali:
Matyáš Hosnedl
Josef Berkovec
Jakub Berkovec
Bohumil Garabik
Adam Nechvátal.

Celou soutěž vyhrál Matyáš Hosnedl, který si v průběhu turnaje vyšlápl i na jediného hráče +2200. Super!
Všichni si uhráli to svoje. Zajímavostí je soutěžení mezi taťkou a synem Berkovcových. Taťka nakonec získal o půl bodu více než Jakub. No… uvidíme příště!! 🙂

Jižní Čechy dále reprezentovali:
Ludmila Svrchokrylová (D10) obsadila 17. místo, Tomáš Wagner (H10) 34. místo, Beáta Havelková (D12) 2. místo (Gratulujeme!!), Dorotka Veverková (D12) 16. místo, David Smola (H12) 32. místo, Daniela Nagyová (D14) 11. místo, David Hák (H14) 11. místo, Václav Měřínský (H14) 29. místo a Jan Smola (OPEN) 29. místo.

Konečná výsledková listina: ZDE

komplet

Po vyhlášení nás čekala cesta domů. Vzali jsme to oklikou přes Veselí nad Lužnicí, abychom byli doma dřív.

Pár fotek z akce – zde.

Napsal: Michal Novotný | Publikováno: 12.9.2019 15:22 | Shlédnuto: 778 x
Zpět nahoru