ŠA VŠTE: postup do Extraligy mládeže!

Ve dnech 20.-21.6.2020 bylo po dlouhém „šachováním“, zaviněném koronavirem, zahájeno závěrečné soustředění 1. ligy mládeže, při kterém se dohrávala poslední 4 kola soutěže. Pořádáním soustředěním byl pověřen ŠACHklub Tábor, který opět, stejně jako v minulém roce, zvolil Štědronín.

Do závěrečných bojů nastupovalo naše A-družstvo z prvního místa, B-družstvo z 10. místa. Bylo zřejmé, že A-družstvo bude bojovat o udržení 1. místa a postup do Extraligy mládeže, B-družstvo o udržení v soutěži.

IMG_1269u

8. kolo, sobota 20.6., dopoledne:

A-družstvo nastoupilo k utkání s B-družstvem KŠ Říčany 1925 v sestavě Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Jan Bauer, Daniel Pražák, Martina Šťastná a Lucie Rolinková a po výhrách Matyáše, Manvela, Martiny a Lucky v důležitém zápase zvítězilo 4 : 2.

B-družstvo nastoupilo proti C-družstvu Říčan v sestavě Vít Kotál, Jakub Šimon Šimůnek, Adélka Rolinková, Ondřej Hejda, Marek Garabik a Vicky Cinková. V rovněž důležitém zápase se nevedlo a družstvo trochu smolně prohrálo 2 : 4, když bodovali Vítek a Marek.

9. kolo, sobota 20.6., odpoledne: Naše družstva si soupeře vyměnila.

A-družstvo v nezměněné sestavě porazilo KŠ Říčany C 4 : 2, zvítězili Manvel, Daniel a Lucka, remizovali Matyáš a Martina.

V B-družstvu nastoupila místo Vicky Eva Nechvátalová, po vítězství Vítka a remíze Jakuba byl výsledek KŠ Říčany B – ŠA VŠTE B 4,5 : 1,5.

10. kolo, neděle 21.6., dopoledne:

A-družstvo v nezměněné sestavě nastoupilo proti družstvu ŠK Dvorec a zvítězilo 0,5 : 5,5, když vyhráli Matyáš, Manvel, Daniel, Martina a Lucka, remizoval Jan.

B-družstvo nastoupilo proti družstvu Jawa Brodce v sestavě Vítek, Jakub, Adélka, Marek, Vicky a Evča a opět smolně prohrálo 3,5 : 2,5, když vyhráli Jakub a Evča, remizoval Marek.

11. kolo, neděle 21.6., odpoledne: Naše družstva si opět vyměnila.

A-družstvo ve stabilní sestavě po výhrách Matyáše, Manvela, Jana, Daniela, Lucky a remíze Martiny zvítězilo nad družstvem Jawa Brodce 5,5 : 0,5, stalo se s plným počtem bodů vítězem 1. ligy mládeže a vybojovalo postup do Extraligy mládeže 2020/21.

IMG_1275u

B-družstvu se sice podařilo zvítězit v posledním zápase s ŠK Dvorec 3,5 : 2,5 po výhrách Adélky, Vicky, Evči a remíze Jakuba, k záchraně to ale nestačilo, když družstvo skončilo na 10. místě.

Závěrem poděkování oběma družstvům za reprezentaci odílu, realizačnímu týmu za podporu a ŠACHklubu Tábor za bezproblémové zajištění celé akce.

 

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 4.7.2020 20:21 | Shlédnuto: 539 x
Zpět nahoru