Gymnázium Jírovcova vítězem 2. ročníku Vánočního turnaje VŠTE

2. ročník Vánočního turnaje školních družstev se přes všechny problémy se zdravotní situací podařilo odehrát. Sice se nehrálo „face to face“ ale online (chcete li distančně). Důležité je, že se hrálo a nebylo nutné akci zrušit.

Sestavení družstev bylo pouze v kompetenci dětí, školy na to prakticky neměly podíl. Období mezi svátky a školní prázdniny měly na složení družstev vliv spíše negativní, mnoho dětí nebylo z různých důvodů doma a nemohly se z těchto důvodů zapojit do hry. O to větší uznání zaslouží ty děti, které se přihlásily a když se jim nepodařilo sehnat další hráče, hrály v neúplném družstvu.

Celý turnaj se hrál on line na platformě Lichess.org jako turnaj jednotlivců na 7 kol švýcarem a tempem 10 min pro každého s přídavkem 5 s na provedený tah. Do hodnocení družstva se počítaly body nejlepších tří hráčů družstva.Turnaj se hrál ve třech kategoriích:

A – 1. – 5. tř. základních škol, zúčastnilo se 5 družstev

B – 6. – 9. tř. středních škol, 9 družstev

C – Vyšší třídy gymnázií a středních škol, 4 družstva

Přesně v 16:00 zahájil FM Michal Novotný turnaj, kterého se zúčastnilo celkem 34 hráčů. Po skončení turnaje byli 4 hráči diskvalifikováni, protože se odmítli identifikovat.

online

Potom již bylo možné spočítat, kolik bodů družstva získala a vyhlásit výsledky:

Kat. A: 1. místo ZŠ Borek 6,5 (Eva Nechvátalová, Jakob Berkovec), 2. ZŠ Nové Hrady 5,0 (Anetka a Matyáš Hokrovi), 3. DDM Č. Budějovice  3,5 (Jan Šrámek, Richard Fučík)

Kat. B: 1. místo Gymnázium Jírovcova 13,5 (Daniela Nagyová, Vicky Cinková, Jakub Šimon Šimůnek, David Smola), 2. Gymnázium J. V. Jirsíka 6,0 (Daniel Pražák), 3. ZŠ Dobrá Voda 4,5 (Ondřej Hejda, Jakub Celarik)

Kat. C: 1. místo Gymnázium Písek 13,5 (Jakub Stinka, Radim Sobotka, Alex Wojdyla, Patrik Kubeš), 2. Biskupské gymnázium Č. Budějovice 6,5 (Elizabeth Garabiková, Manvel Asatryan), 3. Česko anglické gymnázium Č. Budějovice 4,0 (Štěpán Drda)

Putovní pohár zvedlo virtuálně nad hlavu družstvo Gymnázium Jírovcova Č. Budějovice při rovnosti bodů s Gymnáziem Písek díky výrazně lepšímu pomocnému hodnocení.

Nejlepšího individuálního výsledku dosáhl 1. Daniel Pražák 6,0, dále 2. Jakub Stinka 5,5 a 3. nejlepší dívka Elizabeth Garabiková 5,0.

V jednotlivých kategoriích dosáhli nejlepších výsledků:

– kat. A: 1. Jakub Berkovec 4,5, 2. Matyáš Hokr, 3. Anetka Hokrová, oba 2,5

– kat. B: 1. Daniel Pražák 6,0, 2. Daniela Nagyová 5,0, 3. Jakub Šimon Šimůnek 4,5

– kat. C: 1. Jakub Stinka 5,5, 2. Elizabeth Garabiková 5,0, 3. Radim Sobotka 4,0

Nejmladším účastníkem byla Anetka Hokrová.

Všichni hráči obdrží věcnou cenu, nejlepší tři družstva pohár a diplom. Způsob předání cen, pohárů a diplomů bude dohodnut s vedoucími družstev.

Organizaci turnaje měli na starosti Mgr. Bohumil Garabik a FM Michal Novotný a jejich zásluhou turnaj proběhl bez problémů.

Tato akce byla podpořena z Dotačního programu města Č. Budějovice na podporu volnočasových aktivit a sportu v roce 2020

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 29.12.2020 16:37 | Shlédnuto: 920 x
Zpět nahoru