Stříbro a bronz z MČ mládeže v Harrachově

Posledním, 9. kolem skončilo pod harrachovskými můstky Mistrovství Čech mládeže v šachu. Šest  reprezentantů Šachové akademie VŠTE přivezlo dvě medaile – Míša Lorencová bronzovou za třetí místo v kategorii dívek do 14 let a Martina Šťastná stříbrnou v kat. dívek do 12 let.

IMG_6982u

Poslední kolo nevyšlo podle představ Matyášovi Hosnedlovi, který prohrou přišel o 4. místo a přímý postup do finále Mistrovství České republiky. Přesto je jeho celkové 11. místo se ziskem 6 bodů pěkným úspěchem.

Jak si vedli naši hráči:

V kategorii do 12 let skončila Martina se ziskem 5 bodů celkově 34., Jarda Studenovský se 4 body na 47. místě (celkově 52.). V kategotii do 14 let skončila Míša s 5 body celkově na 28. místě. V kategorii do 16 let skončil Jonáš Havelka se 4,5 body na 32. místě (celkově 35.) a Petr Šťastný se 2 body na 48. místě (celkově 58.).

Po každé odehrané partii chodili hráči na rozbor, který na MČ zajišťovali IM (mezinárodní mistr) Richard Biolek, IM Pavel Šimáček, FM (mistr Fide) Lukáš Vlasák a FM JIří Tůma. Naši hráči se rozhodli chodit k p. Šimáčkovi, který tak mohl po skončení mistrovství říci svůj názor na jejich hru:

IMG_4832

Míša – všiml si zlepšování její hry každou sehranou partií, jen tak dál

Martina – první polovinu mistrovství hrála pod své možnosti (ospale), v druhé polovině zřetelné zlepšení, konec dobrý všechno dobré

Matyáš – sehrál hezké partie, moc se p. Šimáčkovi líbil

Jarda – zřetelné zlepšování, poslední partie nejlepší, nutné dál pracovat

Jonáš – originální hráč, libující si v experimentech v zahájení. Pokud bude hrát normální zahájení, bude vynikající hráč

Petr – viditelná nezkušenost v takovém turnaji, hraje příliš komplikovaně tam, kde to není nutné, z toho vznikají i problémy v hospodaření s časem

Všem našim hráčům doporučil dále pracovat jak na zahájení, tak na taktice a koncovkách. Za významnou pomoc při Mistrovství panu Šimáčkovi velice děkujeme.

IMG_6985

Ještě info, jak si vedli někteří Jihočeši:

Vynikajícího úspěchu dosáhl Matyáš Zeman z Hraničáře H. Stropnice, který skončil v kat. do 16 let na 2. místě – blahopřejeme! Závěr nevyšel Davidovi Hákovi z ŠACHlubu Tábor, který po prohrách v posledních dvou kolech skončil v kat. do 12 let (David patří věkem do kat. do 10 let!) na 9. místě.  V kat. do 14 let skončil Jakub Stinka ze ŠACHklubu Písek na pěkném 11. místě.

Mistrovství bylo zcela jistě přínosem pro všechny naše hráče, zvláště pro Jardu a Petra, kteří se takové soutěže zúčastnili poprvé.  Věřme, že účast se pro všechny stane dostatečnou motivací pro práci na zlepšení hry, aby se mohli zúčastnit dalších podobných turnajů s ještě lepším výsledkem.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 3.11.2015 18:16 | Shlédnuto: 1 520 x
Zpět nahoru