Mládež Cup 2015 v Pracově: Petr Šťastný 3. místo!

Na poslední zářijový víkend prodloužený o státní svátek sv. Václava se naši mladí šachisté Matyáš, Petr, Honzík, Jarda a Zdenda vypravili na turnaj Mládež cup 2015 pořádaný Šachklubem Tábor v rekreačním středisku Pracov nedaleko Tábora. Pořadatel na svém webu zveřejňoval on-line reportáž a nakonec i závěrečné shrnutí s fotografiemi. Turnaj byl rozdělený podle výkonnosti do dvou skupin. Naši svěřenci se zaregistrovali do skupiny „B“ – Turnaj „Lužnice“, kterého se nakonec zúčastnilo 32 hráčů. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, s tempem hry 2×60 minut s přídavkem 30 sekund na tah a s povinností zápisu.

DSCN9139

 

První kolo se hrálo v pátek, příští dny pak po dvou kolech. Čas mezi dopoledními a odpoledními partiemi trávili kluci s dalšími kamarády venku na hřištích. Většinou hráli fotbal, ale vyzkoušeli i basketbal a nohejbal. V neděli před večeří jsme využili nabídky střediska a vyzkoušeli místní kuželnu.

A jak se zástupcům našeho oddílu dařilo?

Matyáš Hosnedl (6. nasazený) skvěle vstoupil do turnaje, porazil 1. a 3. nasazeného hráče, ale bohužel se mu nevydařily pondělní partie. Získal 4,5 bodu a skončil na 6. místě.

Petr Šťastný (7. nasazený) prohrál pouze v sobotu s budoucím vítězem turnaje Pavlem Štěchem. Získal 5 bodů a obsadil 3. místo za Aničkou Tůmovou.

Honzík Bauer (13. nasazený) uhrál 50%, tedy 3,5 bodu a skončil na 16. místě.

Jarda Studenovský (17. nasazený) získal 3 body a skončil na 20. místě.

Zdenda Šťastný (25. nasazený) získal 3 body a skončil na 23. místě.

Turnaj se všem líbil, děkujeme pořadateli a těšíme se na příští ročník.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 13.10.2015 16:58 | Shlédnuto: 972 x
Zpět nahoru