2. kvalifikace s Kouzelníkem

V neděli 29.11. pořádal náš oddíl v menze VŠTE 2. kvalifikaci KP v rapidu. Hrálo se v kategoriích do 8, 10, 12, 14, 16  a 18 let, společně chlapci i dívky: kategorie do 14, 16 a 18 let jako jedna skupina – vyhlášení výsledku samozřejmě samostatně. Hrálo se 2 x 25 min bez přidávání na 7 kol švýcarem pod vedením rozhodčího Martina Hejdy s alternací Milana Durchana. Celkem se zúčastnilo 90 hráčů, 77 chlapců a 13 dívek.
Celá akce proběhla dle ohlasů na místě velmi úspěšně a navíc se podařilo to, o co se v minulosti marně snažila Česká televize – přišel Kouzelník. Pro mnoho dětí a určitě i pro mnohé rodiče či doprovod velký zážitek, vidět na vlastní oči našeho nejlepšího šachistu IMG_3907GM Davida Navaru, kromě několikanásobného Mistra ČR také Mistra Číny. Tento úžasně skromný a dalo by se říci plachý člověk se ochotně fotografoval s dětmi a podepisoval se jim na všechno co přinesly. Vrcholným zážitkem pro děti v kategorii do 8 let jistě bylo, když jim osobně předával medaile (diplomy jen dívkám, klukům jsme je nestačili napsat, ale dostali je také) a gratuloval v současné době 26. hráč na světě.  Ale ani starší kategorie nepřišli zkrátka – jim předávali medaile (i s diplomy) také slavní hráči – WGM Eliška Richtrová a GM Marek Vokáč.

Radost nám svou hrou udělali i naši hráči. V kategoriích do 8 a 10 let už žádné hráče nemáme a musíme se zamyslet, co s tím uděláme. Silně obsazenou máme kategorii do 12 let a tam naši hráči byli vidět: v dívkách i celkově zvítězila Martina Šťastná, v chlapcích zvítězil (celkově druhý) Matyáš Hosnedl. Honzík Bauer skončil 6. (celkově 7.), Jarda Studenovský 7. (8.).

IMG_3971IMG_3967

 

 

 

 

 

 

V kategorii dívek do 14 let zvítězila Míša Lorencová (ve společné kategorii celkově 6.), ve stejné kategorii chlapců obsadil Zdeněk Šťastný 6. místo (11). V kategorii chlapců do 16 let obsadil Petr Šťastný  2. místo (celkově 4.).IMG_3964IMG_3950

 

 

 

 

 

 

Zazněly hlasy, že jsme nastavili ostatním (i sobě) laťku pěkně vysoko a nebude snadné ji překonat. Nějaké nápady máme, co takhle Magnus Carlsen nebo paní Colombová?

Takovou akci jsme pořádali poprvé a máme radost, že se nám podařila – musíme se sami pochválit, co kdyby to nikdo jiný neudělal (a pokud se někomu zdá, že tu něco smrdí, ať si dá na nos klubalku). Dík patří jak vedení školy, menze a kantýně, tak všem našim příznivcům, kteří pomáhali na místě, ale také Jardovi Odehnalovi za pomoc radami i materiálem.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 3.12.2015 19:33 | Shlédnuto: 1 330 x
Zpět nahoru