3. kvalifikace v rapidu mládeže

Ve Veselí nad Lužnicí se v sobotu 9.1.2016 hrála 3. kvalifikace v rapidu mládeže. Náš oddíl reprezentovalo 5 hráčů: v kategorii HD 12 Martina Šťastná a Jarda Studenovský, v kategorii HD 14  Míša Lorencová a Zdenda Šťastný a v kategorii HD 16 Petr Šťastný. Kategorie HD 14, HD 16 a HD 18 se hrály společně, vyhodnocení každé kategorie, dívek a chlapců samostatně. Hrálo se 7 kol švýcarem tempem 2 x 25 min bez přidávání.


Naši borci si vedli následovně: Míša kráčela turnajem suveréně a nedovolila soupeřům ani remis – všech 7 partií vyhrála, problémy měla jen v jedné partii, ale i tu dokázala vyhrát. Zvítězila celkově a samozřejmě i ve své kategorii.

IMG_7175
V turnaji HD 14 – HD 18 (celkem 14 hráčů) skončil Petr na 7. místě (3,5/7), v H 14 na 3. místě. Petrovi se moc nedařilo, ztrácel zbytečně čas a doplácel na časovou tíseň. Až se mu podaří s časem lépe hospodařit, bude výsledek určitě ještě lepší.

IMG_7177

V tomtéž turnaji skončil Zdenda na 12. místě (2,5/7), v H 14 na 6. místě a jeho výkon byl zklamáním. Když hrál pomalu, hrál dobře. To se mu podařilo pouze ve třech partiích. V ostatních se neudržel, hrál rychle, nezamyslel se a jednoznačně vyhrané partie dokázal neuvěřitelným způsobem prohrát. Patří k těm hráčům, kterým je jedno, jestli vyhrají nebo prohrají. Je to škoda, protože s trochou kázně by dosahoval podstatně lepších výsledků.
V turnaji HD 12 (16 hráčů) skončila Martina celkově na 4. místě (5/7) a v dívkách na 2. místě. O lepší umístění se připravila ztrátou vyhrané partie v předposledním kole s pozdějším vítězem turnaje.

IMG_7179

V této kategorii hrál dobře i Jarda, který skončil celkově na 5. místě (4,5/7), v chlapcích na 3. místě. Také Jarda se nevyhnul nehodě, když ve 3. kole nejdříve odrazil útok soupeře (2. místo celkově) a dostal se do jasně vyhrané pozice. Nezvolil ale správné  pokračování (ta taktika!), a když soupeři odevzdal střelce a věž, prohrál.

IMG_7188

Všichni naši hráči mají dle průběžného hodnocení zajištěn postup do krajského přeboru, ale Zdenda se bude muset zlepšit, aby o postup nepřišel.

Kvalifikace se nezúčastnil Matyáš Hosnedl, který měl šachovou akci ve Dřítni, a Honzík Bauer, kterému znemožnilo účast nachlazení. Matyáš má postup zajištěn, Honzík se ve zbývajících dvou kvalifikacích jistě o postup popere.

 

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 15.1.2016 19:31 | Shlédnuto: 1 039 x
Zpět nahoru