Úspěšný začátek soutěží družstev

V sobotu 7.10.2017 začaly soutěže družstev. Pro náš oddíl, který se přes prázdniny rozrostl příchodem hráčů z Hraničáře H. Stropnice, kteří „přinesli“ i vrcholné soutěže, to byla pořádná prověrka organizačních schopností. Vždyť ten den vstoupilo do soutěží 5 družstev, v kterých si zahrálo 27 hráčů!
Velkou pozornost na sebe poutala družstva, hrající v nejvyšších mládežnických soutěžích – v extralize a v 1.lize, s napětím jsme očekávali i vstup našich mladých hráčů do zahajovacího kola v 3. divizi.

Extraligové družstvo zajíždělo školním mikrobusem k utkáním úvodních 4 kol, která se hrála v Karlových Varech. Do Varů jsme vezli sestavu Vašek Kotál, Martin Novák, Domink Rolinek, Matyáš Hosnedl, Lucka Rolinková, Vašek Bauer a trenér Michal Novotný.
Hned v 1. kole nás čekal velmi těžký soupeř – loňský mistr ŠACHklub Klatovy. Naši hráči jako nováčci v soutěži určitě nebyli favority a tak mohli nastoupit bez zbytečné nervozity. Nakonec byl nervozní soupeř, který byl po zajímavém průběhu spokojený s nerozhodným výsledkem 3:3. Vyhráli oba Vaškové, remizovali Martin a Dominik.

IMG_9421IMG_9418
2. kolo se hrálo v sobotu odpoledne, nastoupili jsme proti Bohemians Praha. Zdálo se, že i v tomto zápase můžeme být úspěšní, ale některé dobře rozehrané partie nedopadly dle našich představ a prohráli jsme těsně 2,5:3,5, když vyhráli Dominik a Vašek Bauer, remis přidal Martin.

IMG_9420IMG_9422
3. kolo v neděli dopoledne nás postavilo před domácí Karlovy Vary. V tomto zápase jsme si věřili a podařilo se dosáhnout na 1. vítězství v extralize, když jsme vyhráli 4:2. Vyhráli opět oba Vaškové, ke kterým se přidal Matyáš, remizovali Martin a Dominik.

IMG_9423IMG_9419
4. kolo v neděli odpoledne proti Praze-Kobylisům již poznamenala únava. Po smolném průběhu jsme opět prohráli nejtěsnějším poměrem 2,5:3,5, když vyhráli Vašek Kotál a Dominik, remizoval Martin.
Přes dvě těsné prohry lze výsledek v K. Varech hodnotit jako výborný. Síla našeho družstva byla pro soupeře překvapením.
Stav po 4 kolech: VŠTE A je na 4. místě z 8 týmů. První 4 týmy postoupí po základní části do finálové skupiny, která bude s 4 týmy z moravské skupiny hrát o titul, zbývající týmy budou hrát o sestup.

1. liga mládeže, hraná ve stejném termínu jako extraliga, zahajovala v Táboře dvojkolem. Vedoucí Jan Bauer sen. přivezl do Tábora družstvo v sestavě Jonáš Havelka, Vojta Bauer, Manvel Asatryan, Martina Šťastná, Honza Bauer a Vítek Kotál.
V 1. kole jsme nastoupili proti Sokolu Vyšehrad a celkem bez problémů zvítězili4,5:1,5, když vyhráli Jonáš, Manvel, Honza a Vítek, remízu se štěstím přidala Martina.
V 2. kole už to bylo těžší, když jsme nastoupili proti jasnému favoritovi celé soutěže PORG Praha. Tým nabitý jmény neponechal nic náhodě a porazil nás přesvědčivě 1:5, když dokázali remizovat Honza a Vítek.
3. kolo jsme hráli v Č. Budějovicích na VŠTE proti ŠACHklubu Tábor. V našem týmu nastoupili místo Martiny a Vítka Jakub Šimon Šimůnek a Míša Lorencová. Po rychlém vedení 3:0 na posledních třech deskách (Honza, Jakub Šimon a Míša) stačilo k vítězství v zápase jednou remizovat. To se však nepodařilo a tak skončil celý zápas 3:3.
Stav po 3 kolech: VŠTE B je 5. z 12 týmů.

Ve 3. divizi máme ve skupině „střed“ hned 3 týmy, složené převážně z mladých hráčů. V této skupině hraje 9 týmů (7 z Č. Budějovic, 2 z Kaplice), nikam se nesestupuje, takže je možné hrát bez zbytečných obav.
VŠTE D nastoupilo na Slávii Č. Budějovice v sestavě Jakub Šimon Šimůnek, Jarda Studenovský, Jáša Bauer, Marek Garabik a Jakub Berkovec. Proti favoritu soutěže, složeného z mnohem zkušenějších hráčů, náš tým moc šancí neměl, prohra 1:4 je přijatelná, velkým překvapením byla přesvědčivá výhra Jakuba Šimona proti silnému hráči (Elo 1972) na 1. desce.
VŠTE E nastoupilo jako host proti QCC F v sestavě Dan Pražák, Ondra Hejda, Pavel Rousek (1. utkání za družstva), Petr Šmelhaus, Štěpán Nechvátal a po několika zvratech v utkání nakonec zvítězilo 4:1, když body zapsali Dan, Ondra, Pavel a Štěpán.
VŠTE F nastoupilo rovněž jako host proti QCC E v sestavě Míša Lorencová, Adélka Rolinková, Tadeáš Janeček, Vicky Cinková a Bětka Garabiková (1. utkání za družstva) a nakonec prohrálo 1:4, když jediný bod s trochou štěstí uhrála Míša.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 27.10.2017 8:50 | Shlédnuto: 1 447 x
Zpět nahoru