Turnaj šachových nadějí s účastí ŠA VŠTE

39. ročník Turnaje šachových nadějí proběhl během velikonočních prázdnin ve Frýdku-Místku. Jako každý rok, i letos se turnaje  zúčastnilo téměř 200 mladých hráčů z 11 zemí.

Naše akademie byla zastoupena Honzou Bauerem v kategorii 13 -15 letých, který se vydal „za humna“ podívat, jak se šachy hrají jinde. A podařilo se to. Kromě jedné partie sehrál všechny partie s cizinci.

Na hráče čekalo 8 soutěžních partií odehraných v tempu 90 min + 30 sekund za tah. Výsledky partií potvrzovaly, že vyšší ELO není zárukou úspěchu u šachovnice. Nasazení hráčů bylo veliké. Prohry provázely i slzy. Každá výhra byla cenná. Trenéři nad partiáři řešili, kde a jak hru zlepšit.

IMG_4356IMG_4358

Turnaj však nebyl jen o šachové hře. Odpoledne po páté partii věnovali organizátoři již tradičně společné zábavě. Pestrý program her a soutěží doplnily simultánky se GM Sergeiem Movsesianem a IM Stanislavem Jasným.

Organizace byla vynikající, prostory pro hru reprezentativní a zázemí pro trenéry a doprovod výborné. Organizátorům z Beskydské šachové školy za to patří velký dík.

Pokus byste si chtěli tuto atmosféru užít také, poznamenejte si do kalendáře 18.-22.4. 2019, kdy se koná 40. ročník. Do Frýdku-Místku je to od nás lán cesty, ale ten zážitek za to stojí.

Odkaz na stránky Beskydské šachové školy, organizátora turnaje: http://www.chessfm.cz/

Výsledky turnaje naleznete na: zde

Zpráva a foto od našeho zpravodaje Jana Bauera st.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 3.4.2018 11:32 | Shlédnuto: 1 427 x
Zpět nahoru