1. divize – Rozhodnuto – ŠA VŠTE A – 7. místo

V posledním kole 1. divize se 7.4.2019 rozhodovalo jen o sestupujících.
ŠA VŠTE A nenechalo o svém osudu rozhodovat ostatní týmy. K utkání s ŠS Mild Bivoj Bechyně sice družstvo neodjelo v nejsilnější sestavě, přesto v sestavě Dominik Rolinek, Matyáš Hosnedl, Honza Bauer, Manvel Asatryan, Michal Novotný, Zdeněk Richtr, František Rolinek a Martin Hejda příkladně zabojovalo a přesvědčivě zvítězilo, když celý bod získali Dominik, Matyáš, Manvel, Michal a Martin, po půlce přidali Honza, Zdeněk a František. ŠS Mild Bechyně – ŠA VŠTE A 1,5 : 6,5.
V konečné tabulce obsadilo družstvo 7. místo ziskem 14 bodů za 4 vítězství a 2 remízy. Nejúspěšnějšími hráči družstva byli Matyáš Hosnedl s výsledkem 5,5/8, Manvel Asatryan 6/10 (chyběl pouze jednou), Dominik Rolinek 5,5/11 (100% účast!), Lucka Rolinková 3,5/7, Honza Bauer 3,5/8, Martin Novák 3/7, Vojta Bauer 3/9, Franišek Rolinek 2,5/6 atd. (uvedeni hráči s min. 6 odehranými zápasy).

ŠA VŠTE B odehrálo poslední kolo v soutěži se Slovanem J. Hradec v sestavě Martina Šťastná, Petr Šťastný, Jakub Šimon Šimůnek, Dan Pražák, Marek Garabik, Jaroslav Studenovský st., Vicky Cinková a Eva Nechvátalová.

IMG_0519

IMG_0517Soupeři sice chyběli 3 hráči základní sestavy, přesto měl průměrnou Elo převahu téměř 470 bodů. My jsme na tom byli lépe s věkem – průměrný věk o téměř 39 let nižší, a to nám to ještě „kazil“ Jaroslav. Zápas se moc neodlišoval od ostatních – hodinu držíme krok, potom postupná ztráta koncentrace, nevynucená ztráta materiálu a soupeři začínají uplatňovat větší zkušenosti. Nejinak tomu bylo i tentokrát a věříme, že dobře rozehrané partie většiny našich hráčů za pár let skončí jejich vítězstvím. Na jedinou remízu přistoupil po téměř 5 hod hry Jaroslav, když dlouho stál lépe. ŠA VŠTE B  – Slovan Jindřichův Hradec 0,5 : 7,5.
Naše družstvo skončilo poslední; s tím se počítalo, když jsme družstvo do soutěže přihlašovali, takže žádné zklamání. V každém zápase měl soupeř Elo převahu cca 500 bodů, přesto naši hráči přistupovali k zápasům zodpovědně a žádnou partii nevypustili. Zkušenosti, získané z těžkých partií se zcela jistě v budoucnosti projeví – to konstatovali i soupeři po každém utkání, když se vyjadřovali o našem družstvu velmi pochvalně a na případný úspěch za 3 roky ve stejných sestavách by si nevsadili.
V konečné tabulce obsadilo družstvo poslední, 12. místo, když všechna utkání prohrála. Zvítězit nad soupeřem se podařilo Danovi Pražákovi (nádherné vítězství v Č. Krumlově proti soupeři s Elo 2024), Jakubovi Šimůnkovi (stejně nádherné vítězství ve Strakonicích), Davidovi Bártovi (proti ŠA VŠTE A) a Josefovi Berkovcovi (v Prachaticích).
Nejvíce utkání odehráli Jakub Šimůnek – 11 (100%!), Martina Šťastná a Petr Šťastný 10, David Bárta 8, Dan Pražák a Marek Garabik 7, Bětka Garabiková a Ondra Hejda 6 atd.

Oběma družstvům děkujeme za dobrou reprezentaci oddílu.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 5.5.2019 9:53 | Shlédnuto: 1 178 x
Zpět nahoru