Vánoční turnaj školních družstev

Souběžně s Akademickým přeborem Č. Budějovic (viz předchozí příspěvek) pořádala Šachová akademie VŠTE Vánoční turnaj školních družstev v šachu.

Propagaci tohoto turnaje jsme věnovali velkou pozornost. Turnaj byl zařazen do Termínového kalendáře JčŠS, pozvánky s Propozicemi byly prostřednictvím Odborů školství a tělovýchovy Krajského úřadu a Magistrátu města Č. Budějovic rozeslány do všech škol v působnosti obou institucí. Propozice byly zveřejněny na webu JčŠS a rozeslány na všechny oddíly šachu v Jč. kraji s prosbou o pomoc při zajištění účasti dětí na turnaji.

Do turnaje se přihlásilo pouze 7 školních družstev z Jč. kraje, z Č. Budějovic ani jedno! Dle názoru pořadatele je to jednoznačně velmi špatná vizitka práce krajského manažera projektu „Šachy do škol“, který turnaj ignoroval či přímo bojkotoval, bez ohledu na to, že projekt „Šachy do škol“ je podporován ŠSČR.

Vzhledem k menšímu než očekávanému počtu družstev se turnaj hrál systémem „každý s každým“ a aby žádné družstvo nestálo, s tím družstvem, které mělo volno, hrál FM Michal Novotný simultánku. Pro většinu dětí byla skutečnost, že si mohly zahrát s titulovaným hráčem, velká událost.

Simultánka FM Novotného

Vítězem Vánočního turnaje se stalo družstvo Gymnázium Písek v sestavě Jakub Stinka, Radim Sobotka, Alex Wojdyla, Martin Větrovský, které získalo na 1 rok velký putovní pohár. Družstvo se zároveň stalo vítězem kategorie vyšší třídy gymnázií a středních škol, na 2. místě (celkově 5.) se umístilo družstvo SPŠ Tábor.

Gymnázium Písek

Vítězem kategorie 6. – 9. tříd se stalo družstvo ZŠ Školní Kaplice (celkově 2. místo) v sestavě Štěpán Putzer, Jiří Vávra, Marek Severýn, Jan Kutlák. Na 2. místě (3.) skončilo kombinované družstvo ZŠ Trhové Sviny + ZŠ Borek, 3. místo (6.) Gymnázium Trhové Sviny.

ZŠ Školní Kaplice

Vítězem kategorie 1. – 5. tříd se stalo družstvo ZŠ Trhové Sviny Juniors (4.) v sestavě Patrik Gangl, Vojtěch Průka, Jakub Tancer, Alexej Beznosko. 2. místo (7.) patřilo ZŠ Hluboká n/Vlt.

ZŠ Trhové Siny - Juniors

Všem dětem se turnaj velmi líbil a těší se, že se za rok zase u stromečku sejdou. V tom je ŠA VŠTE nezklame.

Vánoční turnaj 2019

Výsledky zde

Část finančních nákladů na zajištění akce byla hrazena z dotačního programu Magistrátu města Č. Budějovic „Podpora volnočasových aktivit“ a grantového příspěvku ŠSČR „Popularizace šachu 2019“

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 26.12.2019 17:53 | Shlédnuto: 921 x
Zpět nahoru