ONLINE Grand prix VŠTE minulostí… :)

Suma sumárum….
Po dobu osmi týdnů jsme hráli šachy online každý den. Součtem – 8 týdnů – 57 (56+1) dní – 85,5 hodin – 5130 minut hraní šachu turnajů VŠTE… to jsou pro mě celkem výjimečná až nepochopitelná čísla. Kdo by to byl na začátku řekl…

Čas byl výjimečný a tak i naše turnaje, které byly v internetovém prostoru první, byly výjimečné…

O našich turnajích se vědělo po celé republice a zmínky o nich vycházely dokonce i v tištěných periodicích po celé ČR (vzorek níže), nebo zazněly v éteru České rozhlasu.

Mezi účastníky našich turnajů jsme mohli zahlédnout několik velmi zvučných jmen. Za všechny uvedu českého reprezentanta GM Vlastimila Babulu nebo slovenského velmistra Mikuláše Maníka.

——————

V současné době se koná na internetu spousta turnajů a šachových akcí, a to nejenom v České republice.
Namátkou: ONLINE MČR, Týmové zápasy ČR (v něděli třeba proti Rusku), různé simultánky, BANTER blitz za účasti světové špičky, mládežnické reprezentační zápasy (CZE-Izrael) atd.…

Třeba od 14.května můžeme sledovat turnaj s názvem „FIDE Online Steinitz Memorial“, kde budou hrát nejlepší světoví hráči. viz.www.chess24.com.

Od čtvrtka do neděle proběhne „Reprezentační online soustředění mládeže 2020“ pod patronací GM Sergeje Movsesjana za účastí GM Davida Navary, GM Roberta Cveka aj. Máme radost, že bylo na tuto akci také pozváno několik mládežnických talentů našeho klubu.

V úterý proběhne už třetí turnaj „Potěru“.(tj. hráčů mladších 12ti let nebo hráčů s elem pod 1500). Zápas VŠTE-Klatovy-Ústí proběhne opět v 17:00 hodin na serveru www.chess.com. Zápas opět budu komentovat na svém „twitchovém“ účtu, přesněji https://www.twitch.tv/mravecuk

Tady vidíte, že každý šachista si může vybírat a také vybírá.
Účastníky našich turnajů proto již nemůžeme počítat na stovky, ale už jen na desítky, a tak jsme se rozhodli v této bohulibé činnosti již nepokračovat.

Proto děkuji všem účastníkům za jejich čas a hru.
Martinovi Beilovi za knižní ceny do turnajů (www.sachy-dolmen.cz).
Šachovému svazu ČR za věcné ceny pro první tři hráče sezóny.

Děkuji všem, kteří nám zachovali přízeň. Někdy opět na shledanou na šachových akcích „in natura“!

Šachy poval
FM Michal Novotný

—————————-

Horácké noviny z 8.dubna 2020

Brněnský deník Rovnost z 11.dubna 2020

Napsal: Michal Novotný | Publikováno: 10.5.2020 22:35 | Shlédnuto: 1 171 x
Zpět nahoru