Online soutěže pořádané ŠSČR

Vážení šachoví přátelé,
zasíláme Vám informace o online soutěžích ŠSČR. Hrát se začíná už v pátek 19. února, tak neváhejte s přihláškou!

Online soutěže pořádané ŠSČRŠachový svaz ČR přichystal pro své členy online soutěže. Sezóna soutěží družstev dospělých 2020/2021 je zrušena, šachy se nehrají a není jisté, kdy se začnou hrát tváří v tvář. Vnímáme také Vaše „stesky“ po soutěžním hraní šachu, i nám to samozřejmě chybí. Šachy jsou obecně známy jako sport, který lze hrát i online. FIDE se k této výzvě staví čelem a vyzývá např. k větší podpoře online šachu, proto jsme se rozhodli pro Vás uspořádat dlouhodobou online zábavu od víkendu 20. – 21. února až do začátku dubna. Budete mít příležitost hrát šachy v online akcích pořádaných svazem, které jsou zcela mimo klasické struktury soutěží pořádaných ŠSČR. Výsledky se taktéž nebudou započítávat do ELA. Přečtěte si veškeré instrukce obsažené v článku https://www.chess.cz/online-souteze-sscr/).

Připravili jsme pro Vás dvě formy soutěží. První je soutěž družstev s názvem 1. Online ligový pohár. Hrát se bude každou neděli od 16 hodin tempem 45’+15“ (každý zástupce týmu tedy odehraje v neděli pouze 1 partii). Za účelem co největšího počtu družstev jsme se rozhodli, že týmy/družstva budou tvořeny hráči bez závislosti na oddílové příslušnosti. Máte možnost vytvořit si své týmy se známými/přáteli či v rámci svého oddílu. Počet členů v jednotlivých družstvech není omezen, ale počítat se budou výsledky nejlepších 4 hráčů (vše je podrobněji vysvětleno v propozicích a v dalším článku od hlavní rozhodčí Jiřiny Prokopové). Termíny této soutěže budou 21. 2, 28. 2., 7. 3., 14. 3., 21. 3., 28. 3., 4. 4. 2021 (základní hrací část zabere 7 po sobě jdoucích neděl). 8 nejlepších týmů postoupí do play off, jež se odehraje o víkendu 10. – 11. 4. 2021. Registraci celých týmů může provést a zaplatit i pouze jedna osoba, stejně tak každý hráč zvlášť (100 Kč za 1 hráče). Peníze vybrané za registraci jdou do finančních cen pro nejlepší týmy. Přihlášky týmů musí být provedeny nejpozději do 21. 2. 2021.

Druhou soutěží je pak individuální soutěž nazvaná 1. Online Velká cena ŠSČR. V této soutěži jednotlivců se bude hrát každou sobotu od 16 hodin tempem 10’+10“ a vždy odehrajete turnaj na 7 kol. Termíny této Velké Ceny ŠSČR jsou 20. 2., 27. 2., 6. 3., 13. 3., 20. 3., 27. 3., 3. 4. 2021 (tedy 7 po sobě jdoucích sobot). Registrovat se můžete vždy nejpozději do začátku každého turnaje (lze i nějakou sobotu vynechat, ale také nemusíte – cena registrace je 100 Kč za osobu na 1 turnaj). I zde vybrané peníze jdou do finančních cen pro nejlepší hráče/hráčky.

Ještě jednou upozorňujeme na řádné přečtení všech instrukcí uvedených v článku (kde se bude hrát, na jakém serveru a je zde připraven mj. návod k registraci na serveru). Také pro Vás vložíme nezbytné instrukce, jak pracovat s programem Zoom, který budete potřebovat z důvodu kontroly anticheatingu.

V případě dotazů kontaktujte sekretariát ŠSČR (v odkazu na webu je i WhatsApp skupina na Vaše dotazy). Sekretářem soutěží je Ladislav Záruba, IT pomocníkem/hlavou je Radim Borůvka a ředitelem soutěží je předseda ŠSČR Martin Petr. Hlavní rozhodčí bude Jiřina Prokopová. Držíme Vám všem palce a doufáme v co nejvyšší účast členů ŠSČR, pro které jsou tyto online soutěže přichystány. Šachu zdar!

Budeme rádi, když uvedené informace rozšíříte mezi své členy a šachové přátele.

Ať se Vám daří na (online) šachovnici i mimo ni
Šachový svaz České republiky

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 15.2.2021 8:32 | Shlédnuto: 559 x
Zpět nahoru