Družstva mladších žáků – 1. ŠA VŠTE

V neděli 3.5.2021 se na poslední chvíli podařil odehrát krajský přebor družstev mladších žáků. Hrálo se o 2 postupová místa do Mistrovství ČR, které se bude hrát ve dnech 11.-13.6.2021 v Praze. Turnaj pořádala QCC Č. Budějovice, bylo nutné dodržovat nařízení KHS (respirátory, testy). Každé družstvo musí být složeno z 4 hráčů nar. 2009 a ml., jedné dívky 2009 a ml. a jednoho hráče 2013 a ml.

Šachová akademie postavila do turnaje dvě družstva, když A – družstvo hrálo jednoznačně na postup, hráči B – družstva na turnaji sbírali zkušenosti. A – družstvo jsme měli v úmyslu posílit jedním hostem, ale když ten odmítl hrát v respirátoru, nahradil ho hráč z B – družstva. Tam se nám už nepodařilo hráče nahradit a tak hrálo B – družstvo jen s pěti hráči.

Do turnaje se přihlásili kromě ŠA také dvě družstva ŠACHklubu Tábor a jedno QCC a potvrdil se tak dlouhodobě neutěšený stav mládeže, zejména mladších žáků, v jč. družstvech. V turnaji se hrálo systémem každý z každým, tempem 2 x 20 min + 10 s/tah.

Naše A – družstvo nastoupilo v sestavě Marek Garabik, Jakub Berkovec, Eva Nechvátalová, Matyáš Hokr, Mark Shivairo a Jirka Trnka. V turnaji vyhrálo všechna utkání a skončilo na 1. místě. Marek, Eva a Jirka byli 100%, když získali po 4 bodech, Jakub 3,5, Matyáš a Mark po 3.

zlava: Mark, Jirka, Matyáš, Eva, Marek, Jakub

B – družstvo nastoupilov sestavě Jonáš Linhart, Eliáš Dědek, Jenda Šrámek, Niki Kovacz a Míša Bartyzalová. Družstvo skončilo na 5. místě, když jednou remizovalo. Až hráči budou využívat některé výborné příležitosti a trochu zpomalí, výsledky se určitě dostaví. Body získali Niki 2, Jonáš a Eliáš po 1.

zleva: Eliáš, Míša, Niki, Jenda, Jonáš
Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 10.6.2021 9:52 | Shlédnuto: 392 x
Zpět nahoru