MČR družstev mládeže 2021

V Mistrovství České republiky družstev mládeže pro r. 2021, které se hrálo jako finále Extraligy mládeže 2020/21 ve dnech 3. – 5.9.2021 ve Světlé nad Sázavou, obsadila Šachová akademie VŠTE 8. místo.

Do finále postoupila 4 nejlepší družstva ze dvou základních skupin Extraligy. Vzájemná utkání ze skupin se započítávala, ŠA VŠTE tak odehrála 4 utkání proti soupeřům z východní skupiny.

Do Světlé n/Sázavou odjelo naše družstvo, vedené Michalem Novotným, ve složení Manvel Asatryan, Matyáš Hosnedl, Daniel Pražák, Jan Bauer, Martina Šťastná, Vít kotál a Jakub Śimon Šimůnek.

Hned v 1. utkání finále narazilo naše družstvo na největšího favorita a budoucího Mistra republiky Beskydskou šachovou školu Frýdek-Místek, která ve finále všechna utkání vyhrála a nad naším družstvem zvítězila 6 : 0.

O moc lépe se našemu družstvu nedařilo ani v dalších kolech – ve 2. prohrálo se Starým Městem 1: 5, když jediný bod za výhru zapsal Dan Pražák, ve 3. kole prohrálo se Spartakem Vlašim, když vyhrál Jakub Šimon Šimůnek a remizoval Honza Bauer. Více se dařilo v posledním, 4. kole, kdy naše družstvo hrálo nerozhodně 3 : 3 s ŠŠPM Lipky HK – vyhráli opět Dan Pražák a Jakub Šimon Šimůnek, remizovali Manvel Asatryan a Matyáš Hosnedl.

Účast Šachové akademie VŠTE ve finále Mistrovství republiky družstev mládeže lze v každém případě považovat za pěkný úspěch. Do dalšího ročníku Extraligy mládeže 2021/22, který začíná již 2.10.2021, bude naše družstvo nastupovat v téměř nezměněné sestavě, když chybět bude pouze Manvel Asatryan, který „překročil“ věkovou hranici 2004 a ml.

Výsledky: zde

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 25.9.2021 3:31 | Shlédnuto: 404 x
Zpět nahoru