Začátek r. 2022 v soutěžích

Soutěže i na začátku roku 2022 byly citelně poznamenány Covidem. Posuďte sami, jak se s tím vypořádala družstva Šachové akademie.

Extraliga mládeže.

K posledním dvěma kolům základní části jelo družstvo ŠA VŠTE 15.1.2022 do Prahy v sestavě Matyáš Hosnedl, Daniel Ptažák, Vít Kotál, Jan Bauer, Lucie Rolinková a Jakub Šimon Šimůnek.

Dopoledne se střetlo s posledním družstvem tabulky ŠK DP Praha – PORG. Utkání se nevyvíjelo dle představ a skončilo nerozhodně 3 : 3, když zvítězili Dan, Honza a Jakub.

Odpoledne nastoupilo naše družstvo proti TJ Kobylisy a prohrálo 2 : 4, když zvítězili Dan a Jakub.

Po odehrání základní části skončila ŠA VŠTE na 6. místě a bude hrát ve Finále B, kde je před zahájením bojů na 4. místě se 4 body. Závěrečný turnaj se bude konat ve dnech 22. – 24.4.2022 ve Světlé nad Sázavou.

1. liga mládeže.

K utkáním posledních kol 1. ligy mládeže jela naše dvě družstva za Plzeň k utkáním se Sokolem Klatovy a ŠK Líně. Obě naše družstva měla velké problémy se sestavou, B – družstvu se dokonce nepodařilo postavit 6 hráčů a hrálo v pěti. Výsledky obou družstev tomu odpovídaly – všechny 4 zápasy jsem prohráli a zkomplikovali jsme si před závěrečným soustředěním boje o záchranu. B – družstvo jelo k zápasům v sestavě Adam Nechvátal, Adéla Rolinková, Jakub Berkovec, Fanda Postl a Anička Pávková, C – družstvo v sestavě Martina Šťastná, Honza Pávek, Marek Garabik, Ondra Hejda, Mark Shivairo a Niki Kovacs. B – družstvo prohrálo s ŠK Líně 0,5 : 5,5 když remizovala Adélka a s Klatovy dokonce 0 : 6. C – družstvo prohrálo oba zápasy 1 : 5, když proti Klatovům remizovali Martina a Mark, proti ŠK Líně vyhrála Martina.

Před závěrečným soustředěním, které pořádá ŠA VŠTE ve dnech 22. – 24.4.2022 v Nových Hradech, je B – družstvo zatím bez bodu na posledním místě, C – družstvo se 6 body na 10. místě.

1. divize.

V 6. kole 1. divize hrála Šachová akademie VŠTE 9.1.2022 proti SK Sezimovo Ústí. Naše družstvo nastoupilo v sestavě Petr Kukla, Dominik Rolinek, Manvel Asatryan, Matyáš Hosnedl, Jan Bauer, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná a Lucie Rolinková a přesvědčivě zvítězilo 6,5 : 1,5, když remizovali Petr, Martina a Lucka, ostatní vyhráli.

V 7. kole jsme byli hosté, když jsme 23.1.2022 hráli proti C – družstvu QCC Č. Budějovice. V sestavě Michal Novotný, Dan Pražák, Dominik Rolinek, Martin Novák, Jan Bauer, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná a Štěpán Drda jsme zvítězili 2 : 6. K výhrám Michala, Dana, Dominika, Martina a Martiny přidali remízy Honza a Jakub.

V 8. kole jelo naše družstvo 6.2.2022 do Bechyně a ani tam v sestavě Dan Pražák, Petr Kukla, Dominik Rolinek, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná, Lucie Rolinková, František Rolinek a Marek Garabik nezaváhalo, když zvítězilo 1,5 : 5,5. Remizovali Dan, Lucka a František, ostatní vyhráli.

v 9. kole se naše družstvo 20.2.2022 představilo v klubovně na Okružní proti Chess clubu Písek C. V sestavě Michal Novotný, Dan Pražák, Petr Kukla, Martin Novák, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná, Marek Garabik a Štěpán Drda zvítězilo 6 : 2. Remizovali Michal, Jakub, Mareka Štěpán, ostatní vyhráli.

Dvě kola před koncem soutěže se drží Šachová akademie VŠTE se ztrátou tří bodů na 2. místě soutěže. V příštím kole pojede 6.3.2022 do Jindřichova Hradce a soutěž zakončí 27.3.2022 na Okružní proti ČZ Strakonice.

2. divize.

Jak známo, v 2. divizi máme dvě družstva, ŠA B a ŠA C. Po základní části postoupí první čtyři družstva do finálové skupiny, která bude hrát o postup do 1. divize, zbývající čtyři družstva budou hrát ve skupině o udržení.

V 6. kole základní části hrála ŠA B s Royalem Č. Budějovice v sestavě František Rolinek, Lucie Rolinková, Josef Berkovec, Adéla Rolinková, Jakub Berkovec a Fanda Postl. Po remizách na všech šachovnicích skončil zápas 4 : 4. ŠA C jela do Křemže k utkání s Blanským lesem a v sestavě Martina Šťastná, Jakub Šimon Šimůnek, Martin Hejda, Ivan Fojtách, Ondra Hejda, Cinková Vicky, Václav Bauer a Ruda Černík přivezla vítězství 1,5 : 6,5. Zvítězili Martina, Jakub, Martin, Ivan, Vašek a Ruda, remizovala Vicky.

V posledním, 7. kole základní části, hteré se hrálo 30.1.2022, stačil družstvu ŠA C nerozhodný výsledek proti Olympii Č. Budějovice. Pandemie se výsledky testování ve školách ke konci týdne před zápasem zasloužila o to, že z prvních 11 hráčů soupisky mohli nastoupit jen 3 (4., 6. a 8. místo). Odložení zápasu nebylo povoleno a tak hned pro 3 hráče byl zápas premiérou. V sestavě David Bárta, Martin Hejda, Ondra Hejda, Ruda Černík, Pavel Jílek, Jenda Šrámek, Mark Shivairo a Niki Kovacs prohrálo družstvo 3 : 5, když vyhráli Ondra, Ruda a Mark. ŠA B hrála v Č. Budějovicích proti QCC D a v sestavě Hokr Vladimír, Josef Berkovec, Adam Nechvátal, Jakub Berkovec, Eva Nechvátalová, Matyáš Hokr, Fanda Postl a František Postl. Pohrála rovněž 3 : 5, body získali za výhru Matyáš a František, po půlbodech přidali Vladimír a Josef.

V základní skupině se ŠA B umístila na posledním, 8. místě, ŠA C na 5. Obě družstva tak hrají ve skupině o udržení, ve které ŠA B začala s jedním bodem a ŠA C se šesti.

Ve 4. kole soutěže (1. kole skupiny o udržení, vzájemná 3 utkání ze základní skupiny se započítávají) hrála obě naše družstva 13.2.2022 na Okružní – ŠA B se utkala s ŠK Týn n/Vltavou, ŠA B s Chess club Písek E. Nedařilo se družstvu ŠA B, které v sestavě Vladimír Hokr, Lucie Rolinková, Josef Berkovec, Marek Garabik, Adéla Rolinková, Jakub Berkovec, Hokr Matyáš a Fanda Postl prohrálo 2,5 : 5,5, když vyhrála Adéla a remizovali Lucka, Marek a Matyáš. Družstvu ŠA C se dařilo lépe a v sestavě Martina Šťastná, Jakub Šimon Šimůnek, David Bárta, Štěpán Drda, Martin Hejda, Ivan Fojtách, Ondra Hejda a Ruda Černík vyhráli 6 : 2. Celý bod Martina, Martin, Ivan, Ondra a Ruda, po půlce přidali Jakub a David.

5. kolo se bude hrát 27.2.2022, obě družstva jedou ven – ŠA B do Strakonic, ŠA C do Soběslavi.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 24.2.2022 18:48 | Shlédnuto: 481 x
Zpět nahoru