2. divize – výhra a prohra pro ŠA VŠTE

V 5. kole 2. divize ve skupině bojující o udržení se družstvům Šachové akademie vŠTE dařilo se střídavým úspěchem. Družstvo ŠA B sa vydalo do Strakonic k utkání s ČZ B a nemělo to proti silnému soupeři vůbec jednoduché. Vlivem různých okolností (jarní prázdniny, nemoci apod) odcestovalo jen se 7 hráči a tak hned prohrávalo 1 : 0. Soupeř naše družstvo, které nastoupilo v sestavě František Rolinek, Lucka Rolinková, Josef Berkovec, Marek Garabik, Adam Nechvátal, Adéla Rolinková a Eva Nechvátalová, vůbec nešetřil a když odmítal i nabídky na remis ve vyrovnaných pozicích, naše družstvo nakonec prohrálo 8 : 0.

Družstvo ŠA C odcestovalo do Soběslavi k utkání se Spartakem v sestavě Martina Šťastná, Jakub Šimon Šimůnek, David Bárta, Štěpán Drda, Martin Hejda, Ivan Fojtách, Ondra Hejda a Václav Bauer. Po poměrně dramatickém průběhu, kdy dlouho nebylo jasné, jak zápas skončí, naše družstvo odvezlo výhru 3,5 : 4,5, když zvítězili Jakub, David a Vašek, remizovali Martina, Martin a Ondra.

Dvě kola před koncem je družstvo ŠA C s dvoubodovým náskokem na čele tabulky s jistotou záchrany v soutěži, družstvo ŠA B je na opačném konci tabulky, ale případnou šanci na záchranu už nemá ve svých rukách.

V příštím kole 20.3.2022 hrají obě družstva doma na Okružní, když si prohodí soupeře z minulého kola: ŠA B nastoupí proti Spartaku Soběslav a ŠA C proti ČZ Strakonice B.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 5.3.2022 15:44 | Shlédnuto: 507 x
Zpět nahoru