1. divize – ŠA VŠTE vítězně

V 10.. předposledním kole 1. divize, jelo družstvo Šachové akademie VŠTE potvrdit umístění na 2. místě tabulky do Jindřichova Hradce k utkání se Slovanem, nacházejícím se na 5. místě. K utkání družstvo odjelo s absencí prvních 4 hráčů soupisky v sestavě Dominik Rolinek, Manvel Asatryan, Martin Novák, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná, Lucka Rolinková, Marek Garabik a Štěpán Drda.

Když za 90 min hry zvítězil Štěpán a na ostatních šachovnicích to vypadalo velmi nadějně, zdálo se, že družstvo bez problému odveze body. V dalším průběhu se z nadějných pozic staly vyrovnané a už to tak optimisticky nevypadalo. Po remízách Lucky, Dominika a Manvela ale přidali po téměř čtyřech hodinách hry výhry Martin a Marek a tak Jakub s Martinou bojovali jen o podobu konečného výsledku. Po další hodině hry oba remizovali a stanovili výslek Sn. Jindřichův Hradec – Šachová akademie VŠTE 2,5 : 5,5.

V posledním kole se ŠA VŠTE utká v klubovně na Okružní 27.3.2020 s ČZ Strakonice, které jsou se stejným počtem bodů jako ŠA na 3. místě tabulky.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 14.3.2022 11:14 | Shlédnuto: 577 x
Zpět nahoru