Mistrovství ČR mládeže: 1x stříbro a 2x bronz

Posledními koly skončilo na dvou frontách Mistrovství České republiky mládeže pro r. 2022.

Z obou míst, kde se MČR hrálo, přivezli reprezentanti Šachové akademie VŠTE medaile: v Luhačovicích získal stříbrnou medaily Daniel Pražák v kategorii H14 (chlapci do 14 let), ve Špindlerově Mlýně získala bronzové medaile Martina Šťastná v kategorii juniorek do 18 a do 20 let. Blahopřejeme!

V Luhačovicích v posledním kole Dan vyhrál a ziskem 7/9 zůstal půl bodu za vítězem Tadeášem Hladkým (Jezdci Jundrov) a celý bod před Karlem Brožkou (2222 Sk Polabiny). Druhé místo je zaslouženým úspěchem.

Vicky Cinková (kat. D14) se v poledním kole do soupeřky pustila s velkým elánem. Zapoměla ale do slibného útoku zapojit další figury, po unáhleném tahu a vynucených výměnách přišla o figuru a partii ztratila. Ziskem 4,5/9 obsadila 11, – 18, místo, podle pomocného hodnocení 16. Škoda ztracené poslední partie, v případě výhry by byla nejhůře 7.

Matyáš Hokr (kat. H10) v posledním kole remizoval a ziskem 4,5/9 obsadil 13. – 15. místo, podle pomocného hodnocení 14.

Ve Špindlerově Mlýně v posledním kole Martina zvítězila nad celkově druhou hráčkou a ziskem 5,5/9 vybojovala 3. místo v katagorii do 18 let a stejné místo v kat. do 20 let. Oficiální trenérka na MČR juniorek IM Zuzana Hagarová ohodnotila hru Martiny takto: „Martina hraje zajímavé a vynalézavé šachy. Prokázala také velice odolnou nervovou soustavu, když dokázala zakončit turnaj výhrou po předchozím nešťastném překročení času v 8. kole ve vyhrané pozici. Obdivuhodné!“

Turnaj ve Špindlerově Mlýně proběhl ve vynikajícím prostředí, který spolu s Hotelem Esprit zajistila pořádající Šachová škola pat a mat pod vedením obětavé dvojice Roman Burda a Jan Štich, schopné zajistit i nemožné. Rozbory partií s hráčkami zajišťovala výše zmíněná IM Zuzana Hagarová.

Podobně kladné hodnocení zaznělo od hráčů a jejich doprovodu o turnaji v Luhačovicích.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 4.4.2022 20:26 | Shlédnuto: 525 x
Zpět nahoru