Soutěže družstev zahájeny

Soutěže družstev 2022/23 vč. mládeže jsou v plném chodu.

Šachová akademie VŠTE má v 1. lize mládeže dvě družstva, v soutěžích jihočekého kraje celkem 5 družstev: jedno v 1. divizi, jedno ve 2. a 3 ve třetí

1. liga mládeže

1. liga mládeže zahájila 24.9.2022, kdy se naše družstva ve dvojkole doma utkala s týmy KŠ Říčany C a TJ Bohemians Praha. ŠA „A“ v 1. kole nastoupila v sestavě Jakub Šimon Šimůnek, Marek Garabik, Matyáš Hokr, Vicky Cinková, Ondra Hejda, Adéla Rolinková proti C-družstvu Říčan. Předpoklady plného bodového zisku se po chybách nenaplnily a přišla prohra 2,5 : 3,5. Vyhráli Marek a Adéla, remizoval Matyáš. ŠA „B“ nastoupila v sestavě David Bárta, Šimon Novotný, František Postl, Petr Stejkoza, Milan Shivairo, Aneta Hokrová a proti jednomu z favoritů soutěže se jí moc šancí nedávalo – výsledek 0 : 6 tomu odpovídal. V 2. kole si naše družstva soupeře vyměnily. Drobné změny v sestavách obou družstev neměly na výsledky velký vliv. V družstvu ŠA „A“ nahradili Matyáše a Vicky Jakub Berkovec a Mark Shivairo. Družstvo prohrálo s Bohemians 1,5 : 4,5, vyhrál Jakub Šimon a remizoval Marek. V družstvu ŠA „B“ si zahrál místo Anetky Jirka Opekar, na výsledek to vliv nemělo – s Říčany ŠA „B“ prohrála 0 : 6. Ve 3. kole 25.9.2022 si naše dvě družstva zahrála proti sobě. Šanci dostali další hráči: za ŠA „A“ proti druhému kolu nastoupili Jonáš Linhart a Jenda Šrámek místo Ondry a Adély, za ŠA „B“ nastoupili Matyáš Raab, Diviš Kasalický a Jakub Šandera, kteří nahradili Davida, Petra a Milana. Zkušenější ŠA „A“ bez problémů zvítězila 5,5 : 0,5, vyhráli Jakub Šimon, Marek, Jakub B., Mark a Jonáš, remízou skončila partie Jenda – Jakub Š.

Další dvojkolo se bude hrát 10.12.2022 v Klatovech, kde se naše družstva utkají se Šachklubem Klatovy a Sokolem Domažlice.

1. divize

1. divize startovala 1. kolem 9.10.2022 a Šachová akademie VŠTE zajížděla do Tábora k utkání s B-družstvem Sokola Tábor. Našemu družstvu, které hrálo v sestavě Vojta Dudek, Dominik Rolinek, Petr Kukla, Martin Novák, Matyáš Hosnedl, Ivan Fojtách, Martina Šťastná, Lucie Rolinková se nedařilo dle představ a prohrálo vysoko 2 : 6. Vyhrál jenom Petr, remizovali Martin a Matyáš.

2. kolo se bude hrát 30.10.2022, naše družstvo nastoupí v klubovně na Okružní proti Tatranu Prachatice.

2. divize

2. divize startovala 1. kolem 16.10.2022, naše družstvo ŠA VŠTE „B“ jelo do Veselí n/L. k utkání s místním Traxlerem. Družstvo nastoupilo v sestavě Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná, Danka Dudková, Martin Hejda, Marek Garabik, Štěpán Drda, Josefína Dudková a Ondra Hejda. Utkání bylo dramatické při samotném zápase, na neštěstí i po něm. Radost z vítězství 4,5 : 3,5, když zvítězili Martina, Štěpán, Josefína, Ondra a remizovala Danka, vystřídalo hluboké zklamání, když kapitán domácích (byl jsem to já) špatně napsal sestavu k utkání (prohodil jsem v sestavě Marka se Štěpánem) a nejméně 5 dalších účastníků si toho nevšimlo. Chyby si ale všiml vedoucí soutěže večer, vítězství Štěpána kontumoval ve prospěch domácího hráče a místo vítězství byla rázem prohra 3,5 : 4,5. Co dodat – škoda slov.

3. divize.

V A – skupině 3. divize má Šachová akademie hned trojí zastoupení. Hraje ŠA „C“ (domácí utkání bude hrát na Nových Hradech), dále ŠA „D“ a ŠA „E“. V 1. kole se 15.10.2022 měla ŠA „C“ volno. Družstvo ŠA „D“ nastoupilo doma proti Jiskře Třeboň v sestavě Pavel Jílek, Jan Havelka, Diviš Kasalický, Míša Bartyzalová, Eliáš Dědek a s mnohem zkušenějším soupeřem prohrála 0,5 : 4,5, když remizoval Pavel. Trochu lépe se vedlo družstvu ŠA „E“, které nastoupilo rovněž doma proti B-družstvu Spartaku Kaplice. V sestavě Ondra Hejda, Šimon Novotný, Mark Shivairo, Milan Shivairo, Jonáš Linhart prohrálo 1,5 : 3,5, když vyhrál Šimon a remizoval Jonáš.

Ve 2. kole pojede ŠA „E“ do Třeboně k utkání s Jiskrou, ŠA „D“ pojede do Nových Hradů k utkání s ŠA „C“.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 30.10.2022 18:48 | Shlédnuto: 831 x
Zpět nahoru