Jihočeské divize pokračují

1. Jihočeská divize má za sebou již 3 kola.

Ve 2. kole 30.10.2022 přivítalo „A“ – družstvo Šachové akademie VŠTE na domácí „půdě“ Tatran Prachatice. Naše družstvo v sestavě Matyáš Zeman, Dominik Rolinek, Petr Kukla, Martin Novák, Ivan Fojtách, Jakub Šimon Šimůnek, Martina Šťastná, Lucie Rolinková a František Rolinek neponechalo nic náhodě a zvítězilo 5,5 : 2,5, když celý bod zapsali Martin, Martina, Lucie a František, po půlce přidali Matyáš, Dominik a Jakub.

Ve 3. kole jsme 13.11.2022 zajížděli do Tábora k utkání se ŠACHklubem. Naše družstvo v sestavě Matyáš Zeman, Dominik Rolinek, Petr Kukla, Martin Novák, Ivan Fojtách, Jakub Šimon Šimůnek, Manvel Asatryan a Lucie Rolinková s elovou převahou na všech šachovnicích splnila úlohu favorita a z Tábora odjela s přesvědčivým vítězstvím 6,5 : 1,5. Zvítězili Matyáš, Dominik, Martin, Ivan a Jakub. remizovali Petr, Manvel a Lucie.

4. kolo se bude hrát 27.11.2022, v naší klubovně na VŠTE přivítáme Slávii Č. Budějovice.

2. Jihočeská divize – základní skupina A má odehraná 2 kola. V tom 2. jelo družstvo Šachové akademie VŠTE „B“ 6.11.2022 do J. Hradce k utkání s „B“ – družstvem Slovanu. Po fatálním „neúspěchu“ v 1. kole jsme si chtěli spravit náladu v sestavě Jakub Šimon Šimůnek, Ivan Fojtách, Martina Šťastná, Danka Dudková, Martin Hejda, Štěpán Drda, Matyáš Hokr a Ondra Hejda. Začátek tomu moc nenasvědčoval. Štěpán sice brzy vyhrál, ale potom stejně rychle prohráli Ondra a Matyáš, nedařilo se ani Martinovi a prohrávali jsme 1 : 3. První 4 šachovnice ale bojovali a když Jakub, Ivan, Martina i Danka vyhráli, mohli jsme slavit první uznané vítězství 5 : 3 v soutěži.

3. kolo je na pořadu 20.11.2022, v naší klubovně na VŠTE přivítáme Blanský les – Chvalšiny.

3. Jihočeská divize – skupina A má za sebou rovněž 2 kola. V tom 2. se 5.11.2022 v Nových Htadech střetlo družstvo Šachové akademie VŠTE „C“ s družstvem Šachové akademie „D“ a družstvo Šachové akademie „E“ jelo do Třeboně k utkání s tamní Jiskrou.

Sestavy: ŠA „C“ – Jan Pávek, Matyáš Hokr, Vojta Průka, Anička Pávková, Matyáš Raab, ŠA „D“Pavel Jílek, Jan Havelka, Diviš Kasalický, Míša Bartyzalová, Pavel Rousek, ŠA „E“Ondra Hejda, Miroslav Novotný, Šimon Novotný, Mark Shivairo, Jonáš Linhart.

Výsledky: ŠA „C“ – ŠA „D“ 3 : 2 (výhry Jan, Matyáš H., AničkaDiviš a Pavel R.), Jiskra Třeboň – ŠA „E“ 4 : 1, čestný úspěch zaznamenal Jonáš.

3. kolo se bude hrát 26.11.2022, na Okružní se střetnou ŠA „E“ s ŠA „C“, ŠA „D“ má volno.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 18.11.2022 11:33 | Shlédnuto: 802 x
Zpět nahoru