2. divize: O postup výhra, o udržení prohra

V 2. divizi se 3.2.2018 hrály zápasy ve skupinách o postup do vyšší soutěže a o udržení v soutěži.

Ve skupině o postup se družstvo ŠA VŠTE B utkalo na domácí půdě s ŠACHklubem Tábor. Naše družstvo nastoupilo v sestavě Michal Novotný – Martin Novák – Dominik Rolinek – Filip Steinbauer – Václav Bauer – Vojta Bauer – Lucka Rolinková – Martina Šťastná a nad oslabeným soupeřem přesvědčivě vyhrálo, když celý bod zapsali Michal, Filip, Vojta, Lucka a Martina, remizovali Martin a Václav.
ŠA VŠTE B – ŠACHklub Tábor 6 : 2
Družstvo po 4. kole vede tabulku s 10 body. Příští utkání bude hrát v Soběslavi s místním Spartakem, který je na 7. místě.

Ve skupině o udržení jelo družstvo ŠA VŠTE C do Třeboně k utkání s místní Jiskrou. Naše družstvo nastoupilo v sestavě Josef Novák – Martin Hejda – Radek Lomský – Jonáš Havelka – Petr Šťastný – Míša Lorencová – Ondra Hejda a Michal Nedvěd. Po rychlých prohrách na posledních dvou šachovnicích a možná příliž brzkých remízách Martina, Radka a Míši jsme prohrávali 3,5 : 1,5 a na zbývajících borcích bylo, jestli odjedeme z Třeboně s prázdnou. Když vyhrál Petr a bod vydřel Jonáš, byl stav 3,5 : 3,5 a rozhodnutí leželo na bedrech Josefa. Ten bojoval ze všech sil, ale přesně hrající soupeř chybu neudělal a tak se radovali domácí:
Jiskra Třeboň  – ŠA VŠTE C 4,5 : 3,5.
Po 4. kole je naše družstvo na 7. místě se ziskem 3 bodů, v dalším kole se utká 17.2.2018 na domácí půdě se Slovanem J. Hradec B, který skupinu o udržení vede.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 13.2.2018 10:39 | Shlédnuto: 726 x
Zpět nahoru