2. divize: Remíza a prohra

Ve 2. divizi se 24.3.2018 hrálo předposlední kolo. Ve skupině o postup hrála vedoucí ŠA VŠTE B doma s SK Sezimovo Ústí, ve skupině o udržení jela ŠA VŠTE C do Týna nad Vltavou k utkání s místním ŠK.

ŠA VŠTE B nastoupila doma v sestavě Michal Novotný, Dominik Rolinek, František Rolinek, Václav Bauer, Vojta Bauer, Lucka Rolinková, Martina Šťastná a Tadeáš Janeček.

DSCN0068DSCN0071

V utkání se nakonec soupeři rozešli smírně, když vyhráli Michal, Vojta a Martina, remizovali Dominik a Lucka.
 ŠA VŠTE B – SK Sezimovo Ústí 4 : 4.
ŠA VŠTE B zůstala na 1. místě, v posledním kole pojede do Tábora k utkání se Sokolem C, který je se ztrátou bodu na 2. místě.

ŠA VŠTE C přijela do Týna se sestavou Josef Novák, Martin Hejda, Radek Lomský, Matyáš Hosnedl, Manvel Asatryan, Petr Šťastný, Honza Bauer a Ondra Hejda.

IMG_9767IMG_9766

Poklidný začátek utkání poněkud narušil Ondra, který proti zkušenému soupeři brzy ztratil kvalitu. Poté ho soupeř trochu podcenil – první nabídku k zisku figury Ondra nevyužil, druhé příležitosti už ano a rázem hru minimálně srovnal. Místo útoku se ale zbytečně stáhl do obrany a soupeř už mu další příležitost nenabídl. Matyáš partii dobře rozehrál, při opačných rošádách nastoupil pěšci proti králi, útok se mu ale zadrhl a postupně začínal mít navrch soupeř. Ten obětoval kvalitu za dva pěšce a příležitost už nepustil – po dvou hodinách hry prohráváme 1 : 0. Petr byl sice zpočátku pod tlakem, dokázal se ubránit a po výměnách přešel do lepší pěšcové koncovky s koněm proti střelci, nedával ale pozor, o koně přišel a vzdal – 2 : 0. Honza se rovněž pustil do soupeře s útočnými plány. Rozbil sice soupeřovi kryt před králem, neměl ale útok připravený, soupeři nedalo moc práce ho odrazit. Honza se zkusil uvolnit obětí pěšce, ale ani to nevedlo k úspěchu, po ztrátě dalšího materiálu Honza vzdal – 3 : 0. Když i Ondra vzdal beznadějnou pozici, prohrávali jsme 4 : 0 a na dalších šachovnicích to na zvrat nevypadalo. Po třech hodinách hry prohrál Martin, krátce na to i Manvel a vypadalo to hrozivě – soupeř vedl již 6 : 0! Debaklu zabránil Josef, který snížil na 6 : 1 a zbývala partie Radka. Ten nabízel soupeři v rovné hře remis, ten ale tvrdošíjně odmítal. V dámské koncovce oba soupeři vymýšleli, jak toho druhého dostat, až po téměř 5 hodinách hry soupeř udělal chybu, které Radek okamžitě využil.
ŠK Týn nad Vltavou – ŠA VŠTE C 6 : 2.
V posledním kole bude hrát ŠA VŠTE C doma 7.4.2018 na Okružní proti ŠK Reality Horňák Bechyně B.

Napsal: Rudolf Černík | Publikováno: 31.3.2018 10:42 | Shlédnuto: 1 178 x
Zpět nahoru